x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

06 Iun 2005   •   00:00


  • 7 iunie 2005
  • Van Basten a renuntat la Van Bommel

    Selectionerul Olandei, Marco van Basten, a renuntat la serviciile lui Mark van Bommel pentru meciul de maine cu Finlanda, din deplasare, fiind nemultumit de prestatia acestuia in partida contra Romaniei (2-0). In locul acestuia, care va evolua din sezonul viitor la FC Barcelona, a fost convocat Phillip Cocu. In intalnirea care a avut loc sambata la Rotterdam, Van Bommel a fost schimbat in minutul 50 cu De Jong, Van Basten apreciind ca fotbalistul i-a lasat o prea mare libertate de miscare lui Dorinel Munteanu.

    POPICE. Echipa feminina a Romaniei a obtinut medalia de aur la Campionatele Mondiale de popice, care au avut loc in Serbia si Muntenegru, invingand in finala selectionata Germaniei. Romancele s-au impus in fata Germaniei cu scorul de 3.328 la 3.280 popice doborate, obtinand a doua medalie a delegatiei "tricolore", dupa cea de argint castigata in proba de individual sprint de Daniela Muntean. Selectionata masculina a Romaniei a pierdut partida din semifinale cu echipa Sloveniei, obtinand doar locul patru.

    BASCHET. Arbitrii romani Stelian Banica si Marius Ciulin vor conduce partide din cadrul Campionatelor Europene de baschet masculin si feminin, care se vor desfasura in Serbia, respectiv Turcia, in luna septembrie a acestui an. Echipa nationala masculina a Romaniei nu este calificata la CE, evoluand doar in grupa secunda valorica. In competitia feminina, reprezentativa Romaniei va evolua in grupa B, la Izmir, alaturi de Rusia, Serbia, Lituania, Spania si Turcia.

    TRAGEDIE. Doi barbati au decedat duminica, in timp ce concurau in cadrul celei de-a 12-a editii a semimaratonului de la Stuttgart. Cei doi concurenti, in varsta de 28, respectiv 42 de ani, s-au prabusit pe sosea in ultima parte a traseului de 21,1 kilometri. Cu toate ca au fost transportati de urgenta la spital, ei nu au mai putut fi salvati. Deocamdata, cauzele celor doua decese nu sunt cunoscute, urmand sa fie facuta o ancheta pentru elucidarea acestei duble tragedii, care se adauga unei adevarate serii "negre" in sportul mondial din ultimii ani, cand tot mai multi sportivi au sfarsit la fel in timp ce-si desfasurau activitatea.

    RUGBY. Selectionata de rugby a Romaniei a pierdut duminica, pe teren propriu, cu scorul de 19-39 (13-19), meciul test disputat contra mult mai titratei reprezentative a Scotiei. Pentru "stejari" au marcat Sauan - un eseu, si Dumbrava - o transformare si patru lovituri de pedeapsa. "Am inceput bine si am condus cu 10-0. Din pacate, oboseala acumulata in turneul din Japonia si-a spus cuvantul. Daca nu era eliminarea din prima repriza, pe parcursul careia am primit doua eseuri, diferenta era mult mai mica. In orice caz, sunt multumit de cum au jucat baietii si pot spune ca echipa Romaniei are un viitor frumos", a spus Robert Antonin, directorul tehnic al "stejarilor".

    ×
    Subiecte în articol: sport româniei