x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Intreg Albionul vorbeste de noul copil minune

Intreg Albionul vorbeste de noul copil minune

23 Iun 2004   •   00:00

Anglia, lumea lui Rooney

DANEMARCA - SUEDIA: 2-2

ITALIA - BULGARIA: 2-1 Toata suflarea engleza atribuie calificarea en-fanfare in sferturile de finala ale turneului final. Numele Wayne Rooney starneste isterii si pasiuni incredibile pe teritoriul Angliei si a umplut deja in proportie covarsitoare paginile cotidienelor din Regat.
MIHAI IGIROSANU

O evolutie buna impotriva Frantei, doua goluri impotriva Elvetiei si o alta "dubla" in fata Croatiei. Acesta este bilantul de exceptie al atacantului de 18 ani al lui Everton.

FAMILIE. In frunte cu tatal Wayne senior (in varsta de 40 de ani), mama Janette (37) si logodnica Colleen McLoughlin, intreaga familie a "pustiului minune" a fost prezenta luni seara in tribunele stadionului "Da Luz" din Lisabona, pentru a fi alaturi de Wayne. Inclusiv fratii sai mai mici, Graham si John, au fost in capitala Portugaliei, fiind alaturi de restul familiei, eroii unui reportaj de amploare, prezentat ieri in The Sun. Fost boxer de performanta, tatal noului idol al "leilor britanici" s-a aratat putin dezamagit de faptul ca Wayne a fost schimbat: "Totusi, pana la urma n-a mai contat, pentru ca Anglia a invins. Wayne a fost fantastic. Aveam impresia ca ii va iesi inima din piept!"

LAUDE. Celalalt jucator englez aflat intr-o perioada de exceptie, mijlocasul Steven Gerrard, se declara fanul numarul 1 al lui Rooney: "Nu exista vreun jucator din Europa in acest moment mai in forma decat Wayne. A reusit o performanta care tradeaza o maturitate incredibila. Tine foarte bine mingea, isi pune coechipierii in bune pozitii si marcheaza. Este peste tot in timpul jocului. Cred ca avem puterea sa trecem de Portugalia si nu se poate spune ca suntem outsideri. Portughezii se tem de noi!", adauga Gerrard. Colegul sau, Frank Lampard, s-a situat pe aceeasi linie: "Wayne este un talent extraordinar!"

Tinta pentru "granzii" Europei

Managerul lui Everton, David Moyes, a declarat pentru The Sun ca gruparea din Liverpool abia mai face fata avalansei de oferte pentru Wayne Rooney. Una dintre cele mai interesate echipe este FC Barcelona, care l-a ofertat pe tanarul de 18 ani chiar prin intermediul presedintelui Juan Laporta. "Nu exista in acest moment pe mapamond un fotbalist de calitatea lui Rooney. Se vede clar ca este diferit de alti atacanti si asta il face mai interesant. Am discutat cu mai multi presedinti si antrenori din Europa si am observat ca toata lumea discuta despre el. Imi place pentru ca are o explozie uluitoare, iar faptul ca la doar 18 ani este unul dintre liderii nationalei Angliei este extraordinar. Are un viitor splendid", a declarat Laporta.

Este comparat cu Pele

Evolutia si traseul asemanator al lui Wayne Rooney l-a determinat pe selectionerul Angliei, Sven-Goran Eriksson, sa-l compare cu celebrul Pele. "Nu imi aduc aminte sa mai fi existat un jucator atat de tanar si cu un asa mare impact la o asemenea competitie de la Pele, care a impresionat la Cupa Mondiala din 1958. Wayne nu este numai un golgeter. Este un fotbalist complet si sunt fericit sa-l am in echipa mea. A fost realmente fantastic. A marcat doua goluri, ambele superbe, iar mereu a fost in centrul atentiei pe teren. Merita toata atentia si paginile intregi din ziare pentru tot ceea ce a facut aici, in Portugalia", a declarat Eriksson.
×
Subiecte în articol: sport wayne