x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ITALIA / Fenomenul Mutu s-a întors

ITALIA / Fenomenul Mutu s-a întors

de Ionut Paduraru    |    24 Noi 2008   •   00:00
ITALIA / Fenomenul Mutu s-a întors

Revenit pe teren după accidentarea suferită la începutul lunii la aductori, Adrian Mutu a înscris un gol şi a dat două pase decisive în partida cu Udinese, câştigată de Fiorentina cu 4-2.



Udinese a deschis scorul după reuşita lui Flores (’29), dar atacantul român a restabilit egalitatea în minutul 52, când a transformat elegant, cu o "scăriţă", un penalty obţinut de Gilardino. A fost startul revenirii Fiorentinei, care a înscris apoi de trei ori într-un interval de 15 minute, prin Montolivo (’64, ’77) şi Gilardino (’79). Fiorentina a terminat partida în inferioritate numerică, Comotto fiind eliminat în minutul 82 pentru un henţ comis pe linia porţii, iar Di Natale a înscris pentru 4-2.

Presa italiană a lăudat prestaţia lui Mutu din partida cu Udinese. "A folosit balonul aşa cum doar el ştie. A înscris. Şi a făcut-o cu o «scăriţă» din penalty. A dat pasa decisivă la golul lui Montolivo şi l-a ajutat pe prietenul său Gilardino să înscrie. Adevăratul «Fenomen» s-a întors", a scris violanews.com. "Trebuie să apreciem curajul lui Mutu. A transformat penaltiul cu o «scăriţă». Şi-a asumat o mare responsabilitate, iar după golul marcat de el a început o altă partidă. Un adevărat lider de echipă", a notat şi goal.com, în timp ce fiorentinanews.com a scris că "românul a fost protagonistul unei reprize secunde cu adevărat de vis".

Vor victorie şi în meciul din Ligă cu Olympique Lyon
Succesul din partida cu Udinese le-a dat curaj toscanilor, care vor acum să obţină prima victorie şi în Liga Campionilor, în meciul de pe teren propriu cu Lyon. "Echipa a făcut o partidă perfectă. Reacţia lor a fost decisă şi am ştiut să ne apropiem victoria", a spus antrenorul Cesare Prandelli. "Sunt trei puncte care ne dau un moral bun în vederea meciului din Ligă. Abia aşteptăm meciul cu Lyon", a declarat şi atacantul Alberto Gilardino. După patru etape din Grupa F a Ligii Campionilor, Fiorentina ocupă locul trei, cu 3 puncte. O victorie în meciul de mâine ar garanta echipei lui Mutu prezenţa în 16-imile Cupei UEFA, dar i-ar păstra şi şansele de calificare în optimile Ligii Campionilor.

×
Subiecte în articol: sport