x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Italia - Restrictie pentru spectatori

Italia - Restrictie pentru spectatori

de Ionut Paduraru    |    06 Feb 2007   •   00:00
Italia - Restrictie pentru spectatori

Oficialitatile italiene s-au intalnit ieri pentru a lua masuri drastice impotriva violentei in sport, chiar in ziua in care Filippi Raciti, politistul ucis in timpul incidentelor de la meciul Catania - Palermo, a fost inmormantat.

Ieri dupa-amiaza, la Roma a avut loc o intalnire intre reprezentantii Guvernului, ai Comitetului Olimpic Italian si ai Federatiei Italiene de Fotbal, in care s-a discutat inasprirea pedepselor pentru incidentele produse in arenele sportive.

FARA SPECTATORI. De asemenea, se intentioneaza ca meciurile sa se desfasoare cu public doar pe stadioanele care satisfac toate cerintele de securitate. S-ar putea ajunge astfel la situatia in care jumatate din meciurile din Serie A sa se dispute fara spectatori, deoarece in acest moment doar sase arene (Olimpic din Roma, Olimpic din Torino, Ferraris din Genova, Barbera din Palermo, Artemio Franchi din Siena si San Filippo din Messina) indeplinesc normele, iar alte doua (Tardini din Parma si San Siro din Milano) pot primi derogari, deoarece lucrarile sunt in curs de desfasurare. S-a mai luat in discutie si data la care se vor relua partidele din fotbalul italian, cel mai probabil peste doua saptamani.

FUNERALII. Cateva mii de persoane au participat ieri la Catania la funeraliile politistului Filippi Raciti, ucis vineri in timpul confruntarilor violente produse de suporterii echipei locale la derbiul sicilian cu Palermo. La ceremonie au fost prezenti, printre altii, ministrii Sportului si ai Internelor, dar si fotbalistii Cataniei. Potrivit ultimelor informatii, moartea lui Raciti a fost cauzata de o leziune puternica la ficat, si nu de o petarda, cum s-a crezut initial. "Din nefericire, mortii sunt parte din acest sistem al fotbalului pe care fortele de ordine nu il pot controla. Suntem indurerati, dar fotbalul nu trebuie oprit", a declarat ieri presedintele Ligii Profesioniste Italiene, Antonio Matarrese. UEFA a anuntat ieri ca nu va sanctiona Federatia Italiana de Fotbal dupa aceste evenimente.

FRANTA
Seria incidentelor violente din fotbal a continuat duminica in Franta, unde autocarul lui Paris Saint-Germain a fost atacat cu pietre la sosirea la Marsilia, cu putin timp inainte de meciul cu Olympique. "La sosirea la Marsilia, autocarul jucatorilor a fost atacat. Un geam lateral a fost spart, dar nu a existat nici un ranit", a precizat o sursa apropiata gruparii pariziene. De asemenea, potrivit presei franceze, 12 din cele 18 autocare in care au facut deplasarea la Marsilia suporterii lui Paris Saint-Germain au fost atacate cu pietre. Astfel de evenimente au devenit, din pacate, de notorietate. Anul trecut, autocarul lui PSG a fost atacat la revenirea la Paris, dupa esecul cu Olympique Marseille, scor 1-0.

×
Subiecte în articol: sport