x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lacrimi de portar

Lacrimi de portar

de Mihai Igirosanu    |    26 Mai 2008   •   00:00
Lacrimi de portar

Accidentat la antrenamentul de vineri seară, portarul Rapidului, Dani Coman, a părăsit sîmbătă cantonamentul de la Mogoşoaia şi va rata Euro 2008, continuînd seria ghinioanelor deschisă de mijlocaşul Stelei Ovidiu Petre.

ECHIPA NAŢIONALĂ - După Ovidiu Petre, şi Dani Coman ratează Euro

Accidentat la antrenamentul de vineri seară, portarul Rapidului, Dani Coman, a părăsit sîmbătă cantonamentul de la Mogoşoaia şi va rata Euro 2008, continuînd seria ghinioanelor deschisă de mijlocaşul Stelei Ovidiu Petre.

Diagnosticul de sîmbătă, fractură a degetului mare al mîinii stîngi, l-a dărîmat pe Coman, care abia şi-a stăpînit lacrimile în momentul în care a plecat de la Mogoşoaia. În locul nefericitului goalkeeper din Giuleşti a fost chemat de urgenţă Eduard Stăncioiu, portarul campioanei en titre, CFR Cluj, care se afla în vacanţă pe Insula Elba din Italia.

TRISTEŢE. “Nu ştiu ce să spun şi ce să fac, nu-mi vine să cred că pot rata Euro. Am vorbit şi cu nea Piţi şi i-am zis că vreau să rămîn şi aşa. Poate îmi va trece mai repede, dar mi-a zis că nu se poate. Am trecut prin multe pînă acum, dar ce mi s-a întîmplat acum nu credeam că voi trăi vreodată. Am strîns din dinţi, am apărat cu umărul lovit şi tot ce am făcut am făcut pentru Euro, şi acum văd că nu mai pot ajunge acolo. Nu ştiu ce voi face”, a declarat Coman în momentul părăsirii Centrului Naţional de la Mogoşoaia.

Solidaritate. Colegii săi au ţinut să-şi exprime imediat so­lidaritatea. “Este o veste tristă pentru toţi românii. Îmi pare rău pentru Dani. Şi-a dorit enorm să ajungă la turneul final, a evoluat de multe ori în returul campionatului cu dureri la umăr. Este un moment dificil, dar sper să treacă repede peste această accidentare. Trebuie să mergem mai departe, să rămînem optimişti în continuare. Indiferent cine va ajunge la Euro, cine va intra pe teren, sîntem obligaţi să facem tot ce depinde de noi pentru naţionala României”, a reacţionat titularul postului de portar, Bogdan Lobonţ. Altfel, selecţionerul Victor Piţurcă a condus ieri-dimineaţă, începînd cu ora 11:30, un antrenament de circa 90 de minute, trei sferturi din timp fiind dedicate exerciţiilor teh­nico-tactice. Finalul a fost consacrat stretchig-ului şi aerobicului.

A ajuns şi căpitanul Chivu! Întreg!

Titular şi integralist pentru Inter în finala de sîmbătă seară a Cupei Italiei, pierdută cu 1-2 în faţa Romei, căpitanul echipei reprezentative, Cristian Chivu (foto dreapta), a sosit ieri în ţară, fiind aşteptat de logodnica sa, Adelina Elisei, care l-a dus direct în cantonamentul echipei naţionale. Ajuns la Mogoşoaia în jurul orei 12:00, jucătorul campioanei Italiei a intrat pe terenul de antrenament alături de colegii săi, dar nu s-a antrenat din cauza oboselii. La sosirea în Bucureşti, Chivu a făcut referiri şi la accidentarea portarului Dani Coman. “Cred că pînă la startul Euro 2008 se vor mai accidenta jucători, acesta este riscul pe care trebuie să ni-l asumăm. Indiferent de aceste aspecte, noi mergem la turneul final să ne jucăm şansa, nu ne gîndim la altceva.” Chivu a ieşit fără probleme medicale din finala Cupei Italiei, umărul său nefiind deloc afectat de duelurile cu “romanii”. Aseară, tricolorii au avut liber, urmînd ca de azi să intre în cantonament, în formulă completă.

Olanda – Ucraina 3-0

Una dintre adversarele României în grupa C de la Euro 2008, Olanda, a cîştigat sîmbătă cu 3-0, la Rotterdam, amicalul împotriva Ucrainei, prin golurile marcate de Kuyt (’23), Huntelaar (’37) şi Babel (’63). În lipsa tripletei de la Real Madrid, Sneijder – Robben – Van Nistelrooy, selecţionerul Marco Van Basten a aliniat următorul “11”: Stekelenburg – Ooijer (’62 Boulharouz), Heitinga, Bouma (’73 Mathijsen), Van Bronckhorst (’62 De Cler) – De Zeeuw (’73 De Jong), Hengelaar – Kuyt, Van der Vaart (’80 Landzaat), Afellay (’62 Babel) – Huntelaar.

Primă

Cu prilejul unei conferinţe de presă susţinute ieri în cantonamentul de la Mogoşoaia, starul echipei reprezentative, Adrian Mutu (foto), a dezvăluit şi sti­mulentele financiare ale tricolorilor pentru turneul final: “Eu ştiu că prima promisă de Gigi Becali este de 500.000 de euro dacă trecem de grupe. Chiar astăzi ne-au vizitat în cantonament Gigi Neţoiu şi George Pău­nescu. Ne-au întrebat cît ne ofe­ră Becali şi apoi ne-au spus că vor să dea mai mult, şi anume 600.000 de euro. În acest mo­ment avem o primă de cali­­ficare din grupă de 1.700.000”, a spus atacantul Fio­ren­tinei. Altfel, pu­blicaţia Calcio Toscano l-a notat pe Mutu cu 7,5 pentru evoluţiile de la Fiorentina, si­tuîndu-l sub Osvaldo şi sub Gamberini.

×
Subiecte în articol: sport