x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Leşii pun tunurile pe arbitru

Leşii pun tunurile pe arbitru

de Mihai Igirosanu    |    14 Iun 2008   •   00:00
Leşii pun tunurile pe arbitru

AUSTRIA – POLONIA 1-1
Egalaţi în ultimul minut dintr-un penalty foarte uşor acordat de arbitrul englez Howard Webb (foto), polonezii şi-au pierdut speranţele într-o calificare în sferturi. "Nu cred că mai avem vreo şansă.



AUSTRIA – POLONIA 1-1
Egalaţi în ultimul minut dintr-un penalty foarte uşor acordat de arbitrul englez Howard Webb (foto), polonezii şi-au pierdut speranţele într-o calificare în sferturi. "Nu cred că mai avem vreo şansă. Dacă am fi cîştigat, alta ar fi fost situaţia. Acum cred că sîntem eliminaţi şi este dureros", a declarat antrenorul Poloniei, olandezul Leo Beenkhakker. Acesta a considerat că lovitura de la 11 metri a fost dată nejustificat, astfel de faze fiind frecvente în fotbalul de azi, şi s-a întrebat ironic dacă arbitrul nu a urmărit decît să se afirme printr-o astfel de decizie.

HOŢIE. Mult mai dur a reacţionat fostul internaţional polonez Zbigniew Boniek: "Ce a făcut Webb este pur şi simplu hoţie. În ultimele cinci minute, arbitrul a căutat acordarea unui penalty". Nemuţumiţi de arbitraj au fost şi austriecii, în opinia antrenorului Josef Hickersberger, golul polonez fiind înscris în ofsaid. "Ar fi trebuit să conducem cu 2-0, mai ales că am avut nişte ocazii de aur. Echipa a reacţionat bine după golul primit, mai ales că jucătorul care a marcat a fost în ofsaid. Dar fotbalul nu e întotdeauna regatul dreptăţii. Cînd arbitrul decide, parcă ar fi Dumnezeu", a spus tehnicianul. Fundaşul Sebastian Prodl, cel care a obţinut lovitura de la 11 metri incriminată, a declarat: "Merităm acest punct. A fost penalty, pentru că adversarul m-a tras de tricou şi m-a doborît la pămînt".

×
Subiecte în articol: sport