x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LIGA 1 / Începe gâlceava ieftină

LIGA 1 / Începe gâlceava ieftină

de Mihai Igirosanu    |    26 Feb 2009   •   00:00
LIGA 1 / Începe gâlceava ieftină

Startul returului este precedat de un scandal specific fotbalului românesc, cu un subiect ieftin, a cărui finalitate este lesne de anticipat. De data aceasta, protagonistele comediei sunt cluburile Dinamo şi Pandurii Târgu-Jiu.



Mijlocaşul Ilie Iordache este eroul unui litigiu între cele două grupări, gorjenii având de achitat suma de 500.000 de euro, plus TVA, pentru transferul său definitiv. Datoria şi disputa pe marginea documentelor au ieşit la iveală, curios, tocmai înaintea meciului direct, din etapa a 18-a, programat duminică, de la ora 20:30, în Ştefan cel Mare. Conform obiceiului împământenit în Liga 1, cazul se va pierde în eter, sumele se vor plăti sau se vor uita, în funcţie de interese, iar disputa de pe teren va avea propria ei istorie.

AMENINŢARE DE LA COMISIE
Comisia pentru Statutul Jucătorului a respins ieri memoriul introdus de clubul gorjean, hotărând că partida Dinamo – Pandurii va fi programată doar în cazul în care Pandurii va achita datoria de 250.000 de euro faţă de clubul bucureştean. Gruparea gorjeană este obligată să plătească până astăzi prima tranşă din transferul lui Ilie Iordache, de la Dinamo, în valoare de 250.000 de euro. “Am primit o hârtie oficială în care se spune că partida va fi programată doar în cazul în care Pandurii achită către FC Dinamo, până joi, ora 12:00, suma de 250.000 de euro”, a declarat directorul sportiv dinamovist, Constantin Dănilescu. După aflarea deciziei, preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu a spus: “În urma deciziei Comisiei pentru Statutul Jucătorului, trebuie să plătim contravaloarea primei rate din transferul lui Ilie Iordache, respectiv 250.000 de euro, pentru a putea juca duminică. Acum se fac demersuri pentru obţinerea actelor necesare şi valabile în cazul acestui transfer, iar rata se va achita cât mai repede pentru a putea perfecta şi ultimele transferuri până vineri. În mod sigur vom juca duminică în Ştefan cel Mare. Comisia a respins cererea noastră privind suspendarea deciziei CSJ nr. 8 din 13.01.2009, prin care s-a decis neprogramarea în retur a echipei Pandurii, şi a programat o nouă înfăţişare, la 3 martie, pentru continuarea cazului Iordache. Se menţine astfel interdicţia de a ne programa în campionat”.

Rednic are de unde alege

Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a dezvăluit care sunt ultimele noutăţi din cadrul echipei înaintea meciului de duminică, împotriva Pandurilor. “Am 24 de jucători valizi în lot, toţi sunt în formă, îmi va fi greu să fac formula de start. Dar sunt bucuros că am această situaţie. Le-am zis băieţilor că-mi pare rău, dar şase dintre ei nu se vor dezechipa deloc duminică, vor sta în tribună. Trebuie să înţeleagă şi ei situaţia, fiecare va avea posibilitatea să arate ce poate. Important este să rămânem uniţi şi să punem întotdeauna interesul lui Dinamo pe primul plan. Nu vreau să-i forţez pe Zicu şi Papa Malick în acest meci, mai ales că nu sunt încă puşi la punct din toate punctele de vedere cu pregătirea fizică. Ar putea evolua pentru echipa a doua. Dinamo II are acum meci în deplasare, însă la următorul joc chiar ar putea intra măcar o repriză.” În altă ordine de idei, meciul Dinamo – Pandurii nu figurează în oferta de pariuri a casei bwin, la fel ca şi întâlnirea dintre Gloria Bistriţa şi Rapid.

×
Subiecte în articol: sport dinamo