x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LIGA 1 / Returul, start în forţă

LIGA 1 / Returul, start în forţă

de Mihai Igirosanu    |    27 Feb 2009   •   00:00
LIGA 1 / Returul, start în forţă

Stadioanele din Iaşi şi din Ghencea vor găzdui în această seară primele meciuri ale returului Ligii 1. Întârziată, ca de obicei, după o vacanţă anormal de lungă, competiţia internă aduce prima întâlnire tare, între Steaua şi FC Vaslui, programată la ora 20:45, în direct pe Antena 1.



Abia ieşită din cea mai săracă iarnă a ultimilor ani, Steaua lui Marius Lăcătuş primeşte în Ghencea replica echipei care a investit cel mai mult în transferuri. Vizita Vasluiului va cădea, mai mult ca sigur, în mijlocul unui nou război, mânat de ura suporterilor stelişti faţă de finanţatorul Gigi Becali. În speranţa calmării spiritelor, antrenorul roş-albaştrilor, Marius Lăcătuş, s-a întâlnit joi cu suporterii stelişti, dar se pare că fanii nu vor renunţa la proteste nici de dragul legendei. “Vom vedea cum se vor comporta suporterii. Eu mi-am exprimat dorinţa faţă de ei să susţină echipa. Rămâne de văzut dacă am fost sau nu convingător. A fost o discuţie şi am stabilit să rămână între noi. Nemulţumirile pe care le au faţă de oamenii din conducere se răsfrâng asupra echipei, astfel se poate deteriora atmosfera.

Sper ca ei să înţeleagă acest lucru”, a dezvăluit “Fiara”. CCA a anunţat ieri că meciul din Ghencea va fi condus de o brigadă avându-l la centru pe Ovidiu Haţegan, ajutat de asistenţii Aurel Oniţa şi Ionuţ Popa.

“AM CONTURAT ECHIPA DE START”

Lăcătuş a anunţat că are deja creionată o formulă de start pentru partida cu FC Vaslui. “Mai avem un antrenament până la meci şi sper să nu avem parte de vreo surpriză neplăcută, de vreo accidentare. Am conturat primul 11 pentru partida cu Vaslui. Dacă va ploua la ora meciului, va ploua şi pentru ei, nu numai pentru noi. Starea gazonului sunt convins că va fi bună. Vom avea toate condiţiile să facem un joc bun”, a menţionat Lăcătuş. Acesta a mai anunţat că a oprit în lot 21 de jucători pentru meciul împotriva Vasluiului. Pe listă nu se regăsesc Eric Bicfalvi şi Mihăiţă Pleşan (accidentaţi) şi Andrei Ionescu, care, deşi s-a pregătit normal în ultimele trei zile, nu este încă pus la punct cu pregătirea fizică. De asemenea, Petre Marin şi Dorin Goian sunt suspendaţi pentru această prima etapă a returului.

Galata, după Ghionea

Conform cotidianului Sabah, noul antrenor al celor de la Galatasaray, fostul internaţional Bulent Korkmaz, îl vrea din vară la echipa din Istanbul pe fundaşul central al Stelei, Sorin Ghionea. Potrivit sursei citate, Korkmaz, care a preluat luni postul de antrenor principal, i-a cerut preşedintelui clubului de pe Ali Sami Yen, Adnan Polat, să transfere în vară patru jucători: Djibril Cisse, Sorin Ghionea, John Paintsil şi Yohann Pele. Sabah menţionează că noul tehnician îl vrea pe Ghionea în locul mijlocaşului suedez Tobias Linderoth, care va pleca de la Galatasaray la sfârşitul acestui sezon. “Se pare că fotbalistul român în vârstă de 29 de ani ar fi dispus să vină la Galatasaray pentru o sumă satisfăcătoare”, notează jurnalul turc. Referitor la adversarul din această seară, FC Vaslui, Lăcătuş a spus: “Are un joc agresiv şi jucători de gabarit care pot câştiga duelurile unu la unu. Sper să găsim soluţiile necesare să câştigăm. Sunt convins că FC Vaslui va veni să joace. Nu cred că vor veni pentru egal”.

“Ne dorim să începem cu o victorie care să ne aducă linişte pentru meciurile următoare. Eu mă gândesc doar la victorie şi trebuie să se întâmple asta”
Marius Lăcătuş

×
Subiecte în articol: sport