x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LIGA CAMPIONILOR - Surpriza de la Roma

LIGA CAMPIONILOR - Surpriza de la Roma

de Ionut Paduraru    |    07 Mar 2008   •   00:00
LIGA CAMPIONILOR - Surpriza de la Roma

Deţinătoarea titlului şi lider la zi în Spania, Real Madrid a eşuat din nou în drumul spre al zecelea trofeu al Ligii Campionilor, fiind eliminată de AS Roma.

Deţinătoarea titlului şi lider la zi în Spania, Real Madrid a eşuat din nou în drumul spre al zecelea trofeu al Ligii Campionilor, fiind eliminată de AS Roma.

 

 

În ciuda eşecului, antrenorul madrilenilor, Bernd Schuster, a declarat că elevii săi au făcut tot ce a fost posibil în faţa vicecampioanei Italiei. “Jucătorii au încercat totul în faţa unui adversar dificil, nu le puteam cere mai mult. Pentru mine nu este o înfrângere. Sunt mulţumit că echipa mea a arătat caracter”, a spus Schuster. De partea cealaltă, tehnicianul Luciano Spalletti a declarat că AS Roma a meritat calificarea. “Real a făcut un meci bun, dar şi noi la fel, ceea ce dă şi mai mare valoare rezultatului”, a spus Spalletti.

PRESA. “Blestemul optimilor se repetă pentru Real Madrid”, a titrat cotidianul Marca după ce Real a ratat pentru a patra oară consecutiv calificarea în sferturile Ligii. “Europa cere mai mult”, a notat şi AS, în timp ce Mundo Deportivo a titrat: “Afară din Europa”. În schimb, presa italiană a fost în delir. “Sărbătoarea Romei pe Bernabeu”, a titrat Datasport, care adaugă că “Totti şi coechipierii săi pot să îndeplinească visul european ce are Moscova ca teatru al finalei”.

 

 

Meci dramatic şi în Portugalia, unde FC Porto, deşi în inferioritate numerică, a împins meciul cu Schalke în prelungiri, printr-un gol marcat în minutul 86. Nemţii s-au impus însă la loviturile de departajare, erou fiind portarul Neuer, care a apărat de două ori în faţa executanţilor adverşi. “Cine a urmărit meciul, pe stadion sau la televizor, îşi dă seama că frustrarea noastră este mare. Este crud modul în care am pierdut, mai ales la penalty-uri. Am fost mai buni 120 de minute”, a declarat după meci antrenorul lui Porto, Jesualdo Ferreira. Cele mai mici emoţii în privinţa calificării le-a avut Chelsea, care s-a impus clar în returul de pe teren propriu cu Olympiakos Pireu, scor 3-0.

În urmă rezultatelor din optimi, în faza următoare s-au calificat trei formaţii din Anglia (Arsenal, Manchester United şi Chelsea) şi câte una din Spania (Barcelona), Italia (AS Roma), Turcia (Fenerbahce) şi Germania (Schalke). La tragerea la sorţi de la 14 martie, Anglia are însă şanse bune de a fi reprezentată de patru echipe, Liverpool fiind favorită pentru meciul de marţi cu Inter Milano după 2-0 pe Anfield.

 

ionut.paduraru@jurnalul.ro

 

 

 

Optimi – manşa secundă

 

 

Marţi

Milan – Arsenal (în tur 0-0)       0-2

Fabregas (’83), Adebayor (’90)

FC Barcelona – Celtic (3-2)     1-0

Xavi (’4)

FC Sevilla – Fenerbahce (2-3)

3-2, 2-3 după penaltyuri

D. Alves (’5), Keita (’9), Kanoute (’40)/

Deivid (’20, ’78)

Man. United – Lyon (1-1)        1-0

C. Ronaldo (’41)

Miercuri

FC Porto – Schalke (0-1)        

1-0, 1-4 după penaltyuri

Lisandro (’86)

Real – AS Roma (1-2)             1-2

Raul (’75)/Taddei (’73), Vucinic (’90)

Chelsea – Olympiacos (0-0)     3-0

Ballack (’5), Lampard (’25), Kalou (’48)

 

Partida Inter Milano – Liverpool,

în tur 0-2, va avea loc la 11 martie.

×
Subiecte în articol: sport