x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lovitură de graţie

Lovitură de graţie

de Dragos Stoica    |    02 Noi 2009   •   00:00
Lovitură de graţie
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Campionii s-au impus în faţa oltenilor în cel de-al doilea minut de prelungiri, deşi oaspeţii au controlat meciul în majoritatea timpului şi au ratat mai multe ocazii decât învingătorii de la Glasgow. Victorie de moral pentru Unirea înaintea partidei de miercuri cu Glasgow Rangers. Până sâmbătă fără succes pe teren propriu contra Craiovei, campionii au înregistrat premiera, dar au tremurat din toate încheieturile contra unor olteni care nu se regăsesc.



SPECTACOL ÎN IARBĂ
Întânirea de la Urziceni a avut de toate. Aflaţi într-o situaţie aproape disperată în clasament, oaspeţii şi-au propus multe din acest meci, însă cei care au deschis scorul au fost elevii lui Dan Petrescu. Frunză a reluat din şapte metri pe lângă Merlier, iar pauza a consfinţit avantajul minim al Unirii. La reluare, însă, Craiova a intrat decisă. Trupa lui Neagoe a revenit în joc după ce Mihai Costea a restabilit egalitatea în minutul 55, având puterea să facă acelaşi lucru şi în minutul 70, Wobay anulând avantajul luat de gazde după ce Frunză realizase "dubla". Ultimele 10 minute s-au jucat cu garda jos, ambele formaţii căutând upercutul, dar Trică şi Bilaşco au tremurat doar "transversalele". Când nimeni nu mai spera, lovitura de graţie a gazdelor a căzut la ultima fază a meciului, Bilaşco aducând o victorie miraculoasă în Bărăgan şi trimiţând Craiova în pragul disperării. "Aşa a vrut Dumnezeu să se termine acest meci. Dacă nu era Bilaşco, se termina 2-2, dar am avut şi noroc, trebuie să recunoaştem asta. Victoria asta este o gură de oxigen pentru meciul din Liga Campionilor, dar acolo sigur va fi un alt scenariu. Onofraş şi Bilaşco mi-au prezis că voi înscrie, iar unul dintre goluri i-l dedic prietenului meu Onofraş, care traversează o perioadă foarte grea", a declarat Sorin Frunză, autor sâmbătă a două goluri în poarta oltenilor. La rândul său, marcatorul golului de trei puncte pentru Unirea, Marius Bilaşco, nu şi-a ascuns satisfacţia: "Am avut un meci teribil de greu în faţa unei echipe foarte bune. A fost şi şansă, trebuie să recunoaştem, dar fără şansă nu poţi realiza mai nimic. Acum sperăm să scoatem minimum un punct în partida de miercuri cu Glasgow".

Neagoe, pe făraş
Finalul partidei de la Urziceni l-a găsit prăbuşit pe Eugen Neagoe. Antrenorul Universităţii şi-a revenit cu greu după ce formaţia sa a ratat milimetric să plece neînvinsă de pe terenul Unirii, acesta considerând după meci că formaţia din Bănie ar fi meritat chiar să şi câştige. "A fost un joc frumos, cu ocazii multe, dar din păcate, fotbalul a fost din nou nedrept cu noi. Am avut o posesie mai bună, mai ales în repriza a doua, am controlat jocul, ne-am dorit să câştigăm, dar am primit acel gol în ultimul minut, la ultima fază a meciului. Tactica a fost să nu primim gol în prima repriză, pentru că în partea secundă eram sigur că adversarul va avea mari probleme cu noi. Dacă la pauză meciul era egal, sunt convins că am fi câştigat." În prezent pe locul 15, cu 11 puncte în 12 etape, oltenii se află în cea mai grea situaţie din ultimii cinci ani. Adus la Craiova în urmă cu o lună şi jumătate, Eugen Neagoe nu se mai află în graţiile lui Adrian Mititelu, care ar fi intenţionat să-l demită chiar de săptămâna trecută dacă oltenii nu s-ar fi calificat în "sferturile" Cupei României.

"Am pierdut nemeritat, fotbalul a fost din nou nedrept cu noi. Am jucat mai bine ca Unirea, am avut posesie, am controlat jocul, dar am pierdut la ultima fază. Ni s-ar fi cuvenit măcar un egal"
Eugen Neagoe - antrenor "U" Craiova

"Aşa a vrut Dumnezeu să se termine acest meci. Dacă nu era Bilaşco, se încheia 2-2, dar am avut şi noroc, trebuie să recunoaştem asta. Victoria asta este o gură de oxigen pentru meciul din Liga Campionilor, însă acolo sigur va fi altceva."
Sorin Frunză - mijlocaş Unirea Urziceni

×
Subiecte în articol: sport