x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lucian Bute, desemnat pugilistul anului 2008

Lucian Bute, desemnat pugilistul anului 2008

06 Feb 2009   •   00:00
Lucian Bute, desemnat pugilistul anului 2008

 Românul Lucian Bute, care şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, învingându-l pe Librado Andrade la 25 octombrie, a fost desemnat de Fight News Canada pugilistul anului 2008.



"Lucian Bute. Singurul care a terminat anul la fel cum l-a început: campion", notează fightnews.ca, site specializat în box, citat de Mediafax. Sursa citată a desemnat, de asemenea, meciul dintre Bute şi Librado Andrade drept înfruntarea anului: "La ce te poţi aştepta mai mult de la un meci? Putere, atmosferă, abilitat, dramă, controversă, acest meci a avut de toate şi chiar mai mult". Runda anului a fost aleasă de site-ul canadian a 12-a repriză a meciului dintre Bute şi Andrade, în care românul a fost trimis la podea şi a fost numărat de arbitru, însă a fost salvat de gongul final şi şi-a păstrat titlul mondial. FightNews Canada l-a desemnat şi pe Stephane Larouche, care îl pregăteşte pe Lucian Bute, antrenorul anului 2008.
Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins, în 25 octombrie 2008, pe mexicanul Librado Andrade, într-un meci disputat la Montreal. Bute s-a impus la puncte, după un meci de 12 reprize, însă în ultimele secunde ale meciului românul a căzut la podea şi a fost numărat de arbitru, fiind "salvat" de gongul final. În meciul cu Andrade (27 victorii, o remiză, nicio înfrângere), Bute (22-0-0, 18 KO) şi-a pus pentru a doua oară în joc centura mondială cucerită în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio. Bute şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Pugilistul român îl va întâlni, la 13 martie, la Belle Center din Montreal, pe columbianul Fulgencio Zuniga, într-o întâlnire în care îşi va apăra pentru a treia oară centura mondială la categoria supermijlocie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport bute