x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lucian Bute pare pregătit să dea noroc cu celebritatea

Lucian Bute pare pregătit să dea noroc cu celebritatea

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Oct 2008   •   00:00



Lucian Bute, campion mondial IBF la supermijlocie, şi challenger-ul său mexican Librado Andrade au anunţat miercuri la conferinţa oficială de presă de la Montreal că s-au pregătit foarte bine penru meciul de vineri. Pe  24 octombrie,  Bute spune că va triumfa şi îşi va pune din nou în cui centura dorită de toată lumea.



Meciul cu Librado Andrade a fost pregătit până la cele mai mici detalii de român. Antrenamente s-au transformat într-o muncă extrem de dură, meciul venind pentru Bute ca o descătuşare: ''Am făcut peste 160 de reprize de sparring pentru acest meci. Mă simt bine antrenat şi sunt pregătit pentru o luptă dificilă şi o seară lungă. Sunt sigur că după meci, eu voi fi cel care va deţine titlul de campion mondial”. Mexicanul Andrade (27 victorii, 21 KO, 1 îngrângere), învins în carieră doar de danezul Mikkel Kessler, cel care a deţinut centurile WBA şi WBC, a anunţat la rândul său că este foarte bine pregătit: ''Am câştigat un meci eliminatoriu pentru a obţine şansa unei lupte pentru titlu. Este lupta la care visam, să devin campion mondial''.

O părere venită din partea unui neutru, Robin Williams, sparring-partner atât pentru Andrade cât şi pentru Bute, îl indică favorit pe român. Williams s-a antrenat cu Andrade anul trecut şi a jucat acelaşi rol în ultimele săptămâni cu Lucian Bute. ''Librado este un răzvrătit. Ai nevoie de anumite abilităţi pentru a-l bate şi cred că Lucian le deţine''. Howard Grant, antrenorul lui Andrade, susţine că protejatul său şi-a ameliorat foarte mult stilul de box în ultimele luni. ''Cred că veţi fi surprinşi vineri seara. Nu mai e acelaşi tip care era în ianuarie. Şi-a îmbunătăţit apărarea 100 la sută.''. Stephan Larouche, antrenorul românului, îl crede pe omologul său, dar Bute nu îşi subestimează adversarul şi nu poate fi surprins. ''Când Howard zice că Librado a progresat, eu îl cred. I-a făcut probleme lui Kessler, aşa cum nu mai reuşise nimeni înaintea lui, şi a surprins alţi boxeri. Dar asta s-a întâmplat pentru că a fost subestimat. Greşeală pe care noi n-am făcut-o''.

Vineri, la Bell Centre din Montreal, peste 15.000 de spectatori îl vor susţine pe Lucian Bute într-o gală transmisă de Showtine în SUA. Dacă Bute va învinge, piaţa americană va fi tot mai interesată de boxerul român, ale cărui avere şi faimă vor creşte mai rapid. ''Simt un pic de presiune, pentru că e un meci d titlu mondial şi pentru că este o mare şansă de a fi văzut în SUA. Vrea să boxez în stilul meu, să fac un meci spectaculos'', a declarat Bute, care joi va avea de trecut proba cântarului, ultimul hop mare înaintea meciului d vineri. Lucian Bute a intrat în posesia centurii de campion IBF pe 19 octombrie 2007, după victoria prin KO tehnic, în repriza a 11-a, înregistrată în faţa columbianului Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat apoi, cu succes, titlul mondial, anul acesta pe 29 martie, în faţa americanului William Joppy, de care a dispus tot prin KO tehnic, în repriza a 10-a.

×
Subiecte în articol: sport bute