x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Luptă pentru dolarii din Emirate

Luptă pentru dolarii din Emirate

de Ionut Paduraru    |    07 Ian 2008   •   00:00
Luptă pentru dolarii din Emirate
Sursa foto: KARIM SAHIB/

Trei echipe europene la care evoluează şi jucători romăni, Inter Milano, Ajax şi VfB Stuttgart, participă in aceste zile, in Dubai, la un turneu amical cu premii importante.

Stranieri - Chivu - in finala mare

Trei echipe europene la care evoluează şi jucători romăni, Inter Milano, Ajax şi VfB Stuttgart, participă in aceste zile, in Dubai, la un turneu amical cu premii importante.

Inter Milano va juca azi in finala "Dubai Cup" cu Internaţional Porto Alegre, in timp ce Ajax o va intălni pe VfB Stuttgart in meciul pentru locul trei. Căştigătoarea competiţiei va primi din partea organizatorilor un milion de dolari, următoarele clasate urmănd a fi recompensate, in ordine, cu 700.000, 500.000 şi 300.000 de dolari.

Â

DEBUT. In primul meci al turneului, VFB Stuttgart, echipa la care sunt legitimaţi Marica şi Sergiu Radu, a pierdut la limită, scor 1-0, partida cu International Porto Alegre. A fost meciul de debut al lui Radu la campioana Germaniei, atacantul imprumutat de la Wolfsburg intrănd pe teren la pauză, in locul lui Ewerthon. In schimb, Marica a fost titular şi a jucat toate cele 90 de minute pentru Stuttgart. Primul duel direct intre romăni a avut loc in a doua partidă a turneului, dintre Inter Milano şi Ajax Amsterdam, pentru care Chivu şi Ogăraru au fost integralişti. Căştig de cauză a avut Chivu, a cărui echipă s-a impus după loviturile de departajare, deşi căpitanul naţionalei a ratat o lovitură de la 11 metri. La finalul timpului regulamentar de joc, scorul a fost egal, 2-2, ambii romăni fiind coautori la căte un gol. Mai intăi Ogăraru, care a executat foarte bine un aut din care Kenneth Perez a egalat la unu pentru Ajax. Apoi, Chivu a centrat perfect, din corner, pentru golul de 2-2, marcat de Cruz. La loviturile de departajare, Inter s-a impus cu 3-2 şi merge in finala mare, alături de International Porto Alegre.

ionut.paduraru@jurnalul.ro

Franţa

Daniel Niculae a marcat pentru Auxerre in meciul cu Saint-Etienne, scor 3-2, după prelungiri, in 32-imile de finală ale Cupei Franţei. Niculae, care a fost titular şi a evoluat pănă in minutul ’79, a marcat in minutul ’37 golul de 1-1. Celălalt romăn de la Auxerre, Gabriel Tamaş, nu a evoluat. Alte rezultate: Lens - Niort (D2) 0-1, Selongey (D5) - Le Mans 2-3, Vesoul (D4) - Metz 1-6, Beauvais (D3) - Marseille 0-2, Sedan (D2) - Caen 3-2, Nice - Le Havre (D2) 2-1, Epinal - PSG 0-2, Nancy - Reims (D2) 2-1, Lorient - Valenciennes 2-1, Quevilly (D4) - Bordeaux 1-3, Rouen (D4) - Strasbourg 0-0 (5-4 după 11m).

Scoţia

Atacantul Marius Niculae a marcat două goluri pentru Inverness in meciul căştigat pe teren propriu, cu scorul de 3-0, in faţa formaţiei Gretna, in etapa a 22-a a campionatului Scoţiei. Niculae, care a marcat in minutele ’34 şi ’43, a fost inlocuit in minutul ’77 cu Bayne. Cel de-al treilea gol al gazdelor a fost marcat de Rankin, in minutul ’40, din penalti. Marius Niculae se află la a treia dublă pentru Inverness, după cele din partidele cu Kilmarnock (scor 3-1, in etapa a 21-a) şi Hibernian (2-0, in etapa a 18-a). După 22 de etape, Inverness ocupă locul 7 in campionatul Scoţiei, cu 31 de puncte.

×
Subiecte în articol: sport