x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "M-am dus pentru bani mai multi!"

"M-am dus pentru bani mai multi!"

26 Feb 2004   •   00:00
"M-am dus pentru bani mai multi!"

Marian Aliuta a plecat ieri-dimineata spre Cehia, acolo unde va face jonctiunea cu lotul echipei ruse Torpedo Moscova, aflat intr-un cantonament. Jucatorul va semna pentru doi ani, urmand sa aiba un salariu de 450.000 de dolari anual, in timp ce Steaua va primi un milion de dolari.

Contactele dintre Torpedo si Aliuta exista inca de cand gruparea din Ghencea se afla in turneul din Cipru. Atunci, rusii au facut o prima oferta Stelei, mijlocasul acceptase conditiile financiare, dar a decis sa ramana in Ghencea dupa o discutie cu antrenorul Victor Piturca.

DESPARTIRE. Dupa decizia de marti a Comisiei de Disciplina a LPF, in urma careia cei patru jucatori stelisti nu au fost suspendati, spre seara, Steaua a ajuns la un acord cu cei de la Torpedo in ceea ce priveste transferul jucatorului.

BANII. Inaintea plecarii spre Praga, Aliuta a recunoscut ca banii au fost factorul decisiv in alegerea sa: "Ma bucur ca plec, pentru ca voi juca intr-un campionat bun, competitia din Rusia fiind peste cea din Romania. Banii au fost argumentul decisiv, atat eu, cat si Steaua fiind multumiti", a spus Aliuta.

PREMIAT. Interesant este ca, din milionul de dolari pe care l-a primit gruparea ros-albastra de la Torpedo, patronul Gigi Becali a decis sa ii ofere 100.000 de dolari mijlocasului, care venise ca fotbalist liber de contract in urma cu un an si jumatate de la Sahtior Donetk. "Nu ma asteptam la gestul lui Gigi Becali, care ramane acelasi om cu suflet mare. Ii multumesc si lui, si lui nea Piti si le doresc sa ia campionatul", a concluzionat Aliuta.

NATIONALA. Jucatorul a spus ca este dezamagit ca nu a fost chemat prea des la echipa nationala. "Visul meu era sa joc la Steaua si de aici sa ajung la echipa nationala. Nu prea s-a legat cu nationala, iar in primul an meritam sa fiu mai des convocat. Acum, chiar daca as fi ramas nu as fi fost convocat din cauza conflictelor dintre conducerea Stelei si selectionerul Iordanescu", a spus Aliuta.

DEBUT.Ex-stelistul va reveni duminica in tara pentru a-si duce si familia in Rusia. El ar putea debuta pentru Torpedo miercurea viitoare, in Cupa Rusiei, in intalnirea cu Kuban Krasnodar, echipa in poarta careia a marcat in Cipru. In prima etapa de campionat, care va incepe pe 12 martie, echipa lui Aliuta va juca impotriva campioanei TSKA Moscova.

A jucat sters in tur

In prima parte a campionatului, Marian Aliuta a evoluat in numai zece partide, dintre care doar in cinci a fost integralist. Evolutiile mijlocasului au fost sterse, el nereusind sa inscrie nici macar un gol in tot turul. Prestatiile slabe ale lui Aliuta au atras antipatia antrenorului Victor Piturca, care l-a si criticat de cateva ori.

Stelistii nu au mai fost

judecati de FRF Dupa ce cazul celor patru stelisti a fost marti in atentia Comisiei de Disciplina, ieri Comitetul Executiv al FRF trebuia sa se intruneasca pentru a afla concluziile selectionerului Anghel Iordanescu despre turneul cipriot. Totodata, in cadrul sedintei trebuia sa fie luata in discutie si eventuala suspendare a stelistilor de la echipa nationala. Numai ca, desi a fost anuntata pentru ieri, sedinta nu a mai avut loc, nimeni din cadrul FRF neputand oferi o data precisa la care aceasta se va tine, daca va mai avea loc. Gigi Becali va plati amenda data de LPF Dupa aflarea deciziei Comisiei de Disciplina a LPF, patronul Stelei, Gigi Becali (foto), a declarat ca i se pare nedreapta aceasta hotarare. El a anuntat ca gruparea din Ghencea nu va face apel: "Voi plati amenda si gata!". Boss-ul Stelei nu a uitat sa lanseze un nou atac impotriva presedintelui FRF, Mircea Sandu, si a selectionerului Anghel Iordanescu: "Iordanescu nu stie pe ce lume e! Ma gandesc sa cer suspendarea presedintelui si a selectionerului! Pe ei cine ii suspenda?!".( PAUL ANDONE )

×
Subiecte în articol: sport aliuta