x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ma incumet la un pronostic: vad Portugalia in finala!

Ma incumet la un pronostic: vad Portugalia in finala!

30 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU

Nici nu stiu cand s-a ajuns la semifinale. Poate marile surprize de la acest Euro au facut ca timpul sa zboare mai repede. In prima semifinala, chiar daca se anunta una foarte echilibrata, eu vad favorita Portugalia. Nu prin prisma faptului ca este tara gazda, ci a faptului ca jocul sau a crescut de la meci la meci, mai ales in cel cu Anglia, din "sferturi", cand lusitanii au dovedit o ambitie fantastica si au revenit de la 0-1 intr-un moment cand foarte putini mai credeau. Olanda, in schimb, a parut ca a facut un pas inapoi la jocul cu Suedia, unde s-a impus cu mare sansa. Cred ca, la inceput, cele doua formatii se vor studia, dar apoi va incepe spectacolul.

Va fi si un meci care va depinde, in mare masura, si de inspiratia antrenorilor. Personal, eu nu-l agreez deloc pe brazilianul Scolari de la portughezi. Pare un tip ursuz si are niste metode de a-i impulsiona pe fotbalistii de pe banca pe care nu le-am mai vazut la nimeni. Dar trebuie sa recunosc faptul ca are mana, cum se spune, la schimbari. Cea mai importanta a reusit-o cu englezii, cand l-a sacrificat pe Figo, favoritul suporterilor, si l-a introdus pe Rui Costa, cel care a intors soarta meciului. Multi probabil ca nu-l au la inima, insa, cel putin momentan, se afla in grafic.

Nici olandezii nu au prea multe afinitati pentru Advocaat. As spune, din contra, presa criticandu-l inclusiv dupa victoria din "sferturi", cu Suedia. Scandal a fost si inainte de startul turneului final, cand a existat un conflict intre tehnician si Kluivert. Acest lucru l-a costat enorm pe atacant, care nu a evoluat nici un minut pana acum, semn ca Advocaat este si razbunator. Chiar si ziaristii nemti se intreaba de ce nu joaca Makaay si Kluivert in nationala Olandei. Ei sustin ca, avandu-i pe cei doi in echipa, Germania ar fi castigat titlul european! In fine, ma incumet la un pronostic si vad Portugalia in finala. O merita mai ales pentru public!

×
Subiecte în articol: sport