x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport MACEDONIA - ROMANIA / Au ramas fara grai

MACEDONIA - ROMANIA / Au ramas fara grai

28 Mar 2005   •   00:00

Ieri dupa-amiaza, la ora 17:00, delegatia echipei nationale a plecat spre Skopje, unde a ajuns o ora mai tarziu. Maine seara, de la ora 21:00, trupa lui Victor Piturca va intalni Macedonia, in grupa I de calificare la CM 2006.

  • de DRAGOS STOICA - Skopje, Macedonia
  • PLECARE IN TIHNA. Dupa esecul suferit in fata Olandei, "tricolorii" vor incerca sa castige in Macedonia
    De ieri, lotul s-a restrans la doar 19 jucatori, deoarece Daniel Oprita a devenit indisponibil. Si, ca ultima noutate din tabara "tricolorilor", selectionerul Piturca le-a interzis celor ramasi sa discute cu presa.

    LINISTE. "Cu tot respectul pe care il port celor care asteapta vesti, toate la timpul lor", acestea au fost singurele cuvinte rostite de presedintele FRF, Mircea Sandu, pentru ca, la putine momente dupa sosirea echipei la Aeroportul Henri Coanda, selectionerul Piturca sa adopte aceeasi pozitie. "Avem la Skopje o conferinta de presa. Am stabilit sa nu mai vorbim prin aeroport", a ingaimat antrenorul reprezentativei. Unul dintre "tricolori" a dezvaluit ca selectionerul a fost cel care le-a interzis sa dialogheze cu presa.

    SOSIRE. Echipa nationala a sosit la Skopje dupa o ora de zbor, deplasandu-se direct la Hotelul Alexander Palace. Pe aeroport, "tricolorii" au fost asteptati de un singur ziarist si de nici o televiziune. Atmosfera pe timpul zborului a fost una incordata, staff-ul "federal" luand loc in primele randuri ale aeronavei, iar jucatorii discutand foarte putin intre ei. Programul serii de ieri a fost unul lejer, mai mult de odihna. In aceasta dimineata, Piturca a programat antrenamentul oficial, cu portile inchise, urmand ca la sfarsitul sedintei sa sustina o conferinta de presa alaturi de doi jucatori.

    APARATORUL "NASULUI"
    Secretarul general pe probleme interne al FRF, Adalbert Kassai, a fost printre putinii "federali" care si-au exprimat un gand inaintea plecarii. Discursul sau a fost, cum era si de asteptat, unul protector la adresa superiorului sau, presedintele Mircea Sandu, atacat de presa in ultimele zile: "Desi mai sunt sanse mici, nu cred ca trebuie sa renuntam. Echipa nationala e reformata, dar contam mult pe calificarea "tineretului" la turneul final, pentru a putea aduce jucatori noi la echipa mare. S-a vazut si sambata ca este nevoie de asa ceva. Daca dumneavoastra credeti ca demisia lui Mircea Sandu este o solutie, eu cred ca ne inselam cu totii. Nimeni nu vede ca in tara pe nimeni nu intereseaza soarta fotbalului, nu exista legislatie, iar baza materiala e la pamant. Vrem sa culegem roade fara sa punem nimic in pamant... Toti cei din federatie si din staff-ul echipei nationale suntem vinovati pentru infrangere, dar de aici si pana a face din Mircea Sandu un tap ispasitor e cale lunga", a spus Kassai.

    MIZA: TINERII
    Un alt om important al FRF, secretarul general adjunct Cristian Bivolaru, a exprimat, poate, strategia imediat urmatoare care va fi adoptata la echipa nationala: "Eu cred ca acum trebuie sa mizam mai mult pe echipa de tineret pentru a reusi calificarea. Ne imbatam cu apa rece daca mai credem ca avem sanse de calificare la echipa mare. De altfel, meciul din Macedonia e unul care, daca il castigam, nu prea ne ajuta cu nimic, iar daca il pierdem, ne facem de ras. Repet, trebuie insistat mai mult pe nationala de tineret. In 2002, Elvetia a jucat finala CE de tineret, iar in echipa care a facut recent 0-0 pe terenul Frantei au fost sase jucatori din acea perioada".
    SPRIJIN
    Tot ieri, antrenorii lui Galatasaray, Gica Hagi si Gabi Balint, au plecat spre Istanbul, pentru ca la finele saptamanii se va relua campionatul Turciei. "Regele" a evitat sa mai comenteze, dar Balint a acceptat sa ofere o declaratie: "Acum sunt sanse mai mari pentru echipa de tineret, si eu cred ca Piti o va sprijini daca se vor pierde si sansele mici care au mai ramas. De mult am observat o scadere, dar trebuie sa ne trezim, pentru ca vom ajunge in curand sa ne luptam cu echipele mediocre. Nu trebuie sa-l scoatem pe Piturca drept principalul vinovat, ci trebuie sa-l sprijinim. Mai avem sanse de calificare ca la "6 din 49"".

    ×
    Subiecte în articol: sport echipa