x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Made in Anglia

Made in Anglia

de Ionut Paduraru    |    21 Mai 2008   •   00:00
Made in Anglia

După ce s-au bătut pînă în ultima etapă pentru titlul de campioană în Anglia, Manchester United şi Chelsea se vor confrunta din nou în această seară pentru cel mai rîvnit trofeu de o echipă de club.

După ce s-au bătut pînă în ultima etapă pentru titlul de campioană în Anglia, Manchester United şi Chelsea se vor confrunta din nou în această seară pentru cel mai rîvnit trofeu de o echipă de club.

 

 

Va fi pentru prima dată cînd o finală a Ligii Campionilor se va disputa între două echipe engleze. O dovadă a dominaţiei Premier League, care în ultimii patru ani a avut măcar o reprezentantă în ultimul act. Înaintea acestui sezon, finalistele mai fuseseră din aceeaşi ţară doar de două ori: în 2000 (Real Madrid – Valencia 3-0) şi în 2003 (AC Milan – Juventus 3-2). Indiferent de rezultat, Anglia îşi va trece în palmares al 11-lea trofeu, egalînd din acest punct de vedere Italia şi Spania.

 

 

PROBLEME. Cele două echipe au efectuat aseară antrenamentul oficial pe Stadionul Lujniki din Moscova, fiind nemulţumite de starea terenului, montat în urmă cu numai două săptămîni. Oficialii celor două finaliste au afirmat că terenul nu este drept şi s-au arătat îngrijoraţi că jocul poate suferi din cauza acestui aspect. “Poate la televizor nu arată foarte verde, dar esenţial este să se poată juca fotbal pe el. Avem încredere că totul va fi bine”, a declarat purtătorul de cuvînt al UEFA, William Gaillard.

 

 

GHEATA DE AUR. Fără îndoială, principalul punct de atracţie al serii va fi portughezul Cristiano Ronaldo, golgeterul acestei ediţii a Ligii Campionilor, dar şi al campionatului englez. De altfel, Ronaldo a fost anunţat ieri drept cîştigătorul trofeului “Gheata de Aur 2007-2008”, graţie celor 31 de goluri marcate pentru Manchester United în competiţia internă.

 

 

RECORD. Dacă va evolua în această seară, galezul Ryan Giggs va deveni jucătorul cu cele mai multe prezenţe în tricoul lui United, el fiind în acest moment la egalitate cu legendarul Bobby Charlton, cu cîte 758 de meciuri. “Cînd ai 26 de ani crezi că vei mai juca şi în alte finale. La 34 de ani te temi că şansele tale devin din ce în ce mai mici. Cu siguranţă, la acestă vîrstă apreciezi mai mult acest lucru, pentru că s-ar putea să fie ultima ocazie să joci o finală la acest nivel”, a declarat înaintea finalei Giggs, care are în palmares un trofeu al Ligii Campionilor, cucerit în 1999.

 

 

ionut.paduraru@jurnalul.ro

 

 

 

Dan vs Gică

 

 

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, crede că fosta sa echipă, Chelsea, va cîştiga finala. “Manchester United va pierde finala cu Chelsea. A pierdut în faţa lui Chelsea acum cîteva săptămîni, iar acest lucru le va rămîne în minte. Chelsea este mai flămîndă decît Manchester, care a cîştigat deja titlul în Anglia”, a spus Petrescu. În schimb, Gică Hagi mizează pe Cristiano Ronaldo şi Manchester: “Ronaldo este un fotbalist fenomenal, cel mai bun din lume la ora asta. Cred că Manchester United va cîştiga”. În Premier League, cele două echipe şi-au împărţit victoriile pe teren propriu: Manchester – Chelsea (2-0, în tur) şi Chelsea – Manchester (2-1, în retur).

×
Subiecte în articol: sport chelsea manchester