x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mai rău ca-n junglă!

Mai rău ca-n junglă!

de Marius Mihalcea    |    02 Noi 2007   •   00:00
Mai rău ca-n junglă!
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Miza uriaşă a acestui campionat, căştigătoarea titlului urmănd să joace direct in grupele Ligii Campionilor, le-a luat minţile celor implicaţi in fenomen.

ANALIZĂ - In fotbalul romănesc loveşte cine poate pe cine prinde


Miza uriaşă a acestui campionat, căştigătoarea titlului urmănd să joace direct in grupele Ligii Campionilor, le-a luat minţile celor implicaţi in fenomen.

Incidentele grave petrecute miercuri la Urziceni şi la Craiova sunt ultimele dintr-un şir halucinant de evenimente ce n-au nici o legătură cu sportul.

NEBUNIE. Unirea Urziceni - Dinamo. Minutul 40. Centralul partidei, Istvan Kovacs, il elimină pe Ricardo Gomes după un fault dur comis de brazilian asupra lui Boştină. Antrenorul gazdelor, Dan Petrescu, şi preşedintele ialomiţenilor, Mihai Stoica, iau foc. "Bursucul" este trimis in tribună, iar MM pleacă val-vărtej spre loja omologilor dinamovişti, unde apucă să-l ia de guler pe Cristi Borcea. "Da, e adevărat, Stoica a vrut să-l lovească pe Borcea. Noroc c-a intervenit Victor Becali", a spus vicepreşedintele "căinilor", Vasile Turcu. "Probabil că domnul Stoica a crezut că noi suntem suporteri", a comentat acţionarul Florian Walter, făcănd aluzie la incidentul petrecut in urmă cu doi ani, cănd Mihai Stoica, la acea vreme preşedinte al Stelei, a lovit cu pumnul un fan al "roş-albaştrilor".

marius"U" Craiova - Poli Tmişoara. In prelungirile meciului, olteanul Gabriel Velcovici ii cere socoteală centralului Teodor Crăciunescu după un fault acordat oaspeţilor. Arbitrul aproape că ii dă jucătorului un cap in gură. "A fost exces de zel. M-a lăsat fără replică", a spus Velcovici.

marius.mihalcea@jurnalul.roz

La modă e capul in gură

Nervii au fost intinşi la maximum incă de la inceputul stagiunii. Iar dacă Hagi a reuşit să se stăpănească in ultima clipă, mulţumindu-se doar să-l impingă discret pe ieşeanul Silvăşan, care era prăbuşit la gazon, Ganea a explodat, pur şi simplu, acesta străngăndu-l de găt şi lovindu-l cu pumnul in coaste pe asistentul Dorin Mudura. Pentru acest gest, Ganea a primit 22 de etape de suspendare, pedeapsa reducăndu-i-se ulterior la 16 etape. In runda a opta, brazilianul Gerlem, de la Farul, a fost foarte aproape să-l copieze pe Ganea, asistenta Monica Rigo scăpănd basma curată doar graţie intervenţiei celorlalţi jucători constănţeni. In meciul Poli Iaşi - Rapid, alt incident reprobabil: Marius Constantin i-a aplicat un cap in figură colegului său, Emil Dică, după ce mijlocaşul greşise o pasă.

Ca la judeţ

Pe adresa Jurnalului Naţional a sosit ieri un mesaj din partea unui arbitru de 22 de ani din Tărgu-Mureş, Dinu Gabriel Gorea, care a ajuns pe patul spitalului pentru un cap in gură incasat in timpul meciului AS Infrăţirea Valea Izvoarelor - AS Woonwaghenz Band, in campionatul judeţului Mureş, de la un jucător al gazdelor, in 21 octombrie. Gorea a suferit o fractură de piramidă nazală.

Incidente Liga 1

Etapa 3

Steaua - Poli Iaşi (1-0): Antrenorul de atunci al "roş-albaştrilor", Gheorghe Hagi, a intrat pe teren, de unde a incercat să-l scoată cu forţa pe ieşeanul Silvăşan, care simula o accidentare.

Etapa 5

Poli Timişoara - Rapid

(1-1): Ionel Ganea (Poli Timişoara) il strănge de găt şi-l loveşte cu pumnul in coaste pe asistentul Dorin Mudura.

Etapa 8

Pandurii Tărgu Jiu - Farul Constanţa (0-1): Brazilianul Gerlem, de la oaspeţi, o fugăreşte pe asistenta Monica Rigo, după ce primeşte cartonaşul roşu in urma unei altercaţii cu Constant Djapka, de la gazde.

Etapa 11

Poli Iaşi - Rapid (0-2): Fundaşul bucureştenilor, Marius Constantin, ii aplică un cap in figură colegului său Emil Dică.

Etapa 13

Unirea Urziceni - Dinamo (0-0): Preşedintele ialomiţenilor, Mihai Stoica, se răfuieşte cu oficialii dinamovişti in loja acestora. Potrivit unor martori oculari, Victor Becali i-a aplicat lui

MM Stoica o corecţie fizică.

Universitatea Craiova - Poli Timişoara (2-1): "Centralul" partidei, Teodor Crăciunescu, aproape că i-a dat mijlocaşului oltenilor, Gabriel Velcovici, un cap in figură. Oltenii vor face memoriu.

×
Subiecte în articol: sport poli