x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marian Aliuta nu e dorit in Giulesti

Marian Aliuta nu e dorit in Giulesti

11 Mai 2005   •   00:00

Desi vrea sa se intoarca sub comanda lui Razvan Lucescu, mijlocasul nu se mai afla in gratiile conducerii Rapidului.



  • de DRAGOS STOICA

  • INDEZIRABIL. Adus in toamna in Giulesti, Marian Aliuta i-a dezamagit profund pe oficialii Rapidului
    Trei luni a durat epopeea lui Marian Aliuta in Coreea de Sud. Transferat in ianuarie de asiatici, contra sumei de 400.000 de dolari, mijlocasul s-a intors in urma cu doua saptamani in tara, declarand ca vrea sa revina la Rapid, clubul de la care plecase in ianuarie.

    INTERESE. Chiar daca fotbalistul nu mai este legat contractual de formatia din Giulesti, revenirea sa prematura in Romania i-a iritat pe conducatorii feroviarilor. Dovedind seriozitate, asiaticii platisera suma de transfer intr-o singura rata, iar acum, dupa "dezertarea" mijlocasului, nu mai par deloc interesati de jucatori de la Rapid, inchizandu-se practic una dintre pistele prin care oficialii "visiniilor" sperau sa mai scoata ceva bani si la vara, prin vanzarea altor jucatori mai in varsta. Totodata, intoarcerea lui Aliuta a mai stricat ploile unora dintre conducatorii Rapidului, care au incasat comisioane la plecarea acestuia in Coreea, iar acum se simt pusi intr-o postura jenanta fata de George Copos. In alta ordine de idei, Aliuta nu se gaseste in planurile antrenorului Razvan Lucescu, care, dincolo de factorul tactic, nu-l agreeaza pe fotbalist din cauza vietii nesportive pe care ar duce-o acesta.

    POVESTEA TRANSFERULUI
    Transferul din toamna al lui Marian Aliuta de la Steaua la Rapid a avut si el o istorie aparte. Pus pe liber de Gigi Becali, care l-a anuntat ca-l elibereaza de orice obligatie in schimbul a 150.000 de dolari, jucatorul se afla pe punctul de a semna cu Dinamo, moment in care a fost sunat de liderul "Legionei Granata", Gigi Corsicanu’. Acesta i-a cerut sa nu se duca in Stefan cel Mare, dupa care l-a convins pe presedintele Dinu Gheorghe de utilitatea acestui transfer. Putin mai tarziu, Aliuta s-a intalnit cu oficialii Rapidului intr-o benzinarie, moment in care i s-au dat banii pentru Gigi Becali, care astfel n-a avut habar de destinatia jucatorului.

    COMAN RAMANE INCERT
    Revenit intr-un meci oficial dupa trei luni la partida cu Apulum (2-2), atacantul rapidist Daniel Niculae nu este inca refacut in totalitate dupa perioada de absenta. Desi a aratat o buna dispozitie de joc, ratand o ocazie uriasa in cea de-a doua repriza a intalnirii cu elevii lui Alin Artimon, "Nico" nu va fi introdus ca titular duminica, atunci cand formatia din Giulesti va juca pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare, contra lui Dinamo. O alta problema a lui Razvan Lucescu este legata de numele celui care va intra intre buturi. In cazul in care Coman nu-si va reveni dupa accidentarea suferita saptamana trecuta, in poarta este posibil sa apara Emilian Dolha.
    ×
    Subiecte în articol: sport aliuta