x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marian Iancu, cetăţean de drept comun

Marian Iancu, cetăţean de drept comun

de Dan Dumitrescu    |    07 Iun 2007   •   00:00

Scriu in dimineaţa zilei in care se va juca meciul Romănia - Slovenia. Cred cu tărie in victoria romănaşilor noştri. O doză de minimă precauţie mă păstrează insă in afara certitudinii.

Scriu in dimineaţa zilei in care se va juca meciul Romănia - Slovenia. Cred cu tărie in victoria romănaşilor noştri. O doză de minimă precauţie mă păstrează insă in afara certitudinii. In atare condiţii voi aborda o temă care parazitează evenimentul, o temă inventată parşiv şi exploatată in interes personal de Marian Iancu, patronul Politehnicii Timişoara. Este vorba despre scandalul creat artificial in jurul preţului de vănzare a biletelor de intrare la meciul naţionalei.

Trei evenimente legate prin vecinătatea lor in timp trecut, prezent şi viitor punctează in istoria Timişoarei fotbalistice. Finala Cupei Romăniei la fotbal, meciul Romănia - Slovenia şi o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care urmează să fie pusă in aplicare de Federaţia Romănă de Fotbal. Cum se leagă aceste evenimente intre ele şi ce are preţul biletelor cu prefectura vom incerca să explicăm in continuare.
Doi grădinari de aceeaşi teapă (sau ţeapă) au incercat să-şi văndă intre ei castraveţi. Italianul Claudio Zambon pretindea că are marfă bună (denumirea, simbolurile şi palmaresul Politehnicii Timişoara) la preţ bun (vreo 50.000 de dolari sau euro) pentru giuleşteanul Marian Iancu. Cei doi n-au căzut la bună invoială. Autohtonul o fi crezut că obţine zarzavatul la preţ mai bun, din producţie proprie bine fertilizată cu relaţii şi cu foloase necuvenite.

N-a fost să fie aşa. Pentru că macaronarul a forţat grădinăritul romănesc cu insecticid european marca TAS. Decizia tribunalului sportiv este definitivă şi executorie. Dacă FRF refuză punerea sa in aplicare riscă sancţiuni absolut inacceptabile pentru fotbalul romănesc. Cu toate acestea Marian Iancu face incercări disperate să intoarcă mortul din drum. Cum? Prin culpabilizarea federalilor. Mai intăi susţinănd aiureala conform căreia ar fi fost invins in finala Cupei Romăniei de arbitri. Apoi incercănd să-i convingă pe timişoreni că preţul mare al biletelor de intrare la meciul Romănia - Slovenia nu este in fapt decăt o acţiune duşmănoasă a federaţiei indreptată impotriva suporterilor. Iancu intinde o plasă de proastă calitate. In ea nu se poate prinde decăt plevuşcă. Şi poate ceva bibani sau guvizi pe care pescarul ii are la mănă. N-am să fiu de acord cu cei care se pronunţă inaintea justiţiei susţinănd că Iancu este infractor de drept comun. Respect prezumţia de nevinovăţie. Susţin insă cu tărie că Iancu este un cetăţean de drept comun. Că nu trebuie să se dedulcească la privilegii. Iar dacă sunt indivizi care i-au văndut la preţ bun promisiunea unui tratament de favoare, s-o spună răspicat.

×
Subiecte în articol: sport iancu