x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marica: "Vrem şase puncte"

Marica: "Vrem şase puncte"

de Ionut Paduraru    |    03 Sep 2008   •   00:00
Marica: "Vrem şase puncte"

Într-un articol postat pe site-ul său personal, atacantul lui VfB Stuttgart a declarat că România nu are decît alternativa unor victorii în meciurile cu Lituania şi Faroe, dacă vrea să se califice la CM-2010.



Într-un articol postat pe site-ul său personal, atacantul lui VfB Stuttgart a declarat că România nu are decît alternativa unor victorii în meciurile cu Lituania şi Faroe, dacă vrea să se califice la CM-2010.

Accidentat în ultima partidă jucată în campionatul german, Marica a vorbit şi despre indisponibilităţile din lotul tricolor. "Voi mai face un control la doctorul Pompiliu Popescu şi voi şti exact dacă accidentarea e serioasă. Eu vreau să joc, e foarte important să fim toţi apţi, să începem cu dreptul aceste preliminarii. Pentru că nu mai sînt adversari slabi în fotbalul european, au fost atîtea surprize provocate de echipele mici, încît e foarte clar pentru mine că valorile s-au nivelat. Cu sau fără Mutu şi Chivu, sîntem obligaţi să cîştigăm. Nu avem alternativă, trebuie să luăm cele şase puncte dacă vrem să ne calificăm", a spus Marica.

Atacantul a dat apoi şi o explicaţie pentru numărul mare de accidentări: "Este o situaţie des întîlnită în fotbalul actual. Sînt meciuri multe, la perioade foarte scurte de timp, şi organismul cedează. Noi am jucat joi seară în Ungaria, am revenit la Stuttgart şi duminică am avut noroc că am jucat acasă, n-am mai plecat în vreo deplasare. Indiferent de cine lipseşte, ceilalţi jucători din lot sînt gata să dea totul pentru a ne îndeplini obiectivul. România este o forţă ca grup, nu ca o sumă de individualităţi".

Critici

În acelaşi articol, Marica s-a declarat mulţumit de faptul că nu întîlneşte o echipă din ţara noastră în Cupa UEFA: "Ar fi fost ciudat să joc împotriva românilor. Sper să se califice toate echipele româneşti, dar e greu". Atacantul critică politica de aducere în masă a jucătorilor străini, dînd ca exemplu fosta sa echipă, Dinamo: "Ar trebui căutaţi jucători tineri, pe care să-i formeze, nu să aducă jucători plafonaţi, care vin la finalul carierei să mai cîştige un ban. Dinamo a adus nişte fotbalişti anonimi pe bani mulţi, gen Galliquio, Pekarici sau Fernandez şi nu au acordat nici o şansă tinerilor".

Absent

Atacantul lui Stuttgart a fost unul dintre jucătorii care au lipsit la primul antrenament al tricolorilor de după reunire. Acesta a avut loc luni seară, la Mogoşoaia, iar selecţionerul Victor Piţurcă a putut conta doar pe 15 fotbalişti. Marica şi Contra au ajuns mai tîrziu în ţară, din cauza întîrzierii avioanelor, Tamaş, accidentat la gleznă în partida Dinamo – "U" Craiova, a făcut doar recuperare, în timp ce steliştii Rădoi, Ghionea, Goian şi Nicoliţă au lipsit deoarece în acea zi au jucat în meciul cu Pandurii. Piţurcă a avut la dispoziţie toţi jucătorii convocaţi abia ieri, la al doilea antrenament.

Gribauskas şi Arlauskis, convocaţi

Adversara de sîmbătă a tricolorilor are în lot doi portari care activează în România: Paulius Gribauskas (foto), de la Oţelul, şi Giedrius Arlauskis (Unirea Urziceni). Din lot mai fac parte portarul Karcemarskas (Dinamo Moscova), fundaşii Zelmikas, Radzius (ambii FBK Kaunas), Dedura (Spartak Moscova), Klimavicius (Dinamo Moscova), Stankevicius (Sampdoria), Alunderis (Tavria Simferopol) şi Zaliukas (Hearts), mijlocaşii Kalonas (Bohemians), Semberas (ŢSKA Moscova), Savenas (Nosta Novotroick), Kucis (Naftovik), Mikoliunas, D. Cesnauskis, Ksanavicius (toţi Hearts), E. Cesnauskis (FC Moscova), Pilibaitis (FBK Kaunas) şi Radzinevicius (Slovan Bratislava) şi atacanţii Danilevicius (Livorno), Velicka (Rangers), Jankauskas (Skonto Riga) şi Poskus.

×
Subiecte în articol: sport