x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport McLaren, demis

McLaren, demis

de Marius Mihalcea    |    23 Noi 2007   •   00:00
McLaren, demis
Sursa foto: ADRIAN DENNIS/

Necalificarea supuşilor Reginei la turneul final i-a fost capitală selecţionerului. Portughezul Jose Morinho este favorit să preia postul rămas vacant.

Necalificarea supuşilor Reginei la turneul final i-a fost capitală selecţionerului. Portughezul Jose Morinho este favorit să preia postul rămas vacant.

Anglia este in stare de şoc. Deşi le era suficient un egal, Beckham şi compania au pierdut, miercuri seară, pe Wembley, meciul cu Croaţia, scor 2-3, şi au ratat calificarea la Euro 2008. Ieri, la mai puţin de 12 ore de la dezastru, au căzut primele capete, selecţionerul Steve McLaren şi "secundul" acestuia, Terry Venables, fiind destituiţi in regim de urgenţă.

DECIZIE. "Ca orice fan englez, suntem foarte dezamăgiţi de faptul că am ratat calificarea şi ştiu că Steve este mai dezamăgit decăt toţi. Bineinţeles că nu avem dreptul divin de a juca la toate turneele importante, dar ne aşteptam să ne calificăm", a declarat preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal, Geoff Thompson. Deşi in pole-position să-i succeadă lui McLaren este fostul antrenor al lui Chelsea, portughezul Jose Morinho, al cărui nume a mai fost vehiculat atunci cănd Anglia se afla in criză, tehnicianul italian Fabio Capello (61 de ani), şi el fără angajament in momentul de faţă, şi-a arătat deja disponibilitatea să preia frăiele naţionalei Albionului. "Mi-ar face plăcere şi cred că am şi vărsta potrivită pentru a ocupa o astfel de funcţie", a spus Capello. Preşedintele executiv al Federaţiei engleze, Brian Barwick, l-a pus la zid pe McLaren şi a admis că inlocuitorul acestuia ar putea fi un antrenor străin: "S-a greşit in procesul de selecţie din 2006, cănd a fost numit McLaren. Naţionalitatea nu va reprezenta o problemă in alegerea noului selecţioner". Potrivit cotidianului Daily Telegraph, in urma necalificării "naţionalei" la CE 2008, economia Angliei va pierde nu mai puţin de 1,5 miliarde de euro.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport