x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trei medalii de argint la canotaj pentru Team Romania

Trei medalii de argint la canotaj pentru Team Romania

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2023   •   13:40
Trei medalii de argint la canotaj pentru Team Romania
Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Echipajele româneşti care au evoluat, duminică, în primele trei Finale A la Cupa Mondială III de canotaj de la Lucerna (Elveţia), au obţinut medalii de argint.

La dublu rame feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au terminat cursa pe locul al doilea, cu timpul de 07 min 05 sec 80/100, fiind devansate de Australia (07:00.84).

În proba similară masculină, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan au luat argintul cu timpul de 06 min 25 sec 22/100, fiind devansaţi de Marea Britanie (06:24.88).

O altă medalie de argint a venit în proba de dublu vâsle feminin categorie uşoară, în care Mariana-Laura Dumitru şi Ionela Cozmiuc au fost înregistrate cu timpul de 06 min 58 sec 98/100, încheind după Marea Britanie (06:54.57).

Tot duminică, echipajul de patru rame masculin, compus din Andrei Petrişor Axintoi, Claudiu Neamţu, Andrei Mândrilă şi Iliuţă-Leontin Nuţescu, a câştigat Finala B cu timpul de 05 min 54 sec 58/100, încheind pe locul 7 în clasamentul general al probei.

România va mai fi reprezentată duminică în alte şase finale pentru medalii, patru rame feminin, patru vâsle masculin, dublu vâsle feminin şi masculin, 8+1 feminin şi masculin. România a calificat în Finalele A nouă din cele unsprezece echipaje deplasate la Lucerna.

"Primele ambarcațiuni tricolore care au luat startul în finalele Cupei Mondiale de Canotaj de la Lucerna au terminat competiția cu argintul la gât.

Barca de dublu rame a fetelor, cu Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu campioane europene la Bled, a trecut linia de sosire după Australia dar înaintea Greciei.

Campionii mondiali la dublu rame, Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au avut o cursă spectaculoasă în finală. Duelul cu britanicii a fost tranșat de puțin de aceștia pe finiș unde românii au ridicat atacul. Elveția a luat bronz.

Superb efortul fetelor din barca de dublu vâsle categorie ușoară, Ionela Cozmiuc, Mariana Dumitru. Tricolorele au fost mare parte din cursă în lupta pentru bronz dar finișul le-a aparținut. România a câștigat argint, după Marea Britanie. Bronzul s-a decis la foto finiș, Grecia a câștigat medalia în fața Franței.

Felicitări sportivilor! Urmează de la 14.35 alte șase finale cu români! Dublu vâsle fete și băieți, patru rame fete, patru vâsle masculin și cele două echipaje de 8+1! Succes, Team Romania !", a scris Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: medalii argint canotaj