x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Miettinen, învingător la Sibiu

Miettinen, învingător la Sibiu

de Dragos Stoica    |    21 Iul 2009   •   00:00

Cea de-a cincea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri a fost câştigată de echipajul format din finlandezii Jarkko Miettinen/Mikko Lukka.



Podiumul a fost ocupat numai de cei care au alergat pe Mitsubishi EVO 9. Miettinen şi Lukka (foto) au trecut sâmbătă după-amiază primii linia de sosire, fiind cronometraţi cu timpul total de 01:02:08,1, ceea ce a reprezentat o medie orară de 87,29 km/h de-a lungul celor 98,4 kilometri de probe speciale. Finlandezii au fost urmaţi de echipajul maghiar Szabo/Kohler la 39, 1 secunde, în timp ce românii Marişca/Itu au venit la 2 minute şi 23 de secunde distanţă. După aceste rezultate, Szabo a rămas lider în clasamentul general, cu 39 de puncte, fiind urmat de italianul Tempesta (29), Bogdan Marişca (26), Jarkko Miettinen (24) şi Valentin Porcişteanu (24).

Începând cu ediţia de anul viitor, programată între 15 şi 18 iulie 2010, Raliul Sibiului va fi etapă-eveniment în calendarul Intercontinental Rally Challenge, obiectivul fiind ca în viitor, aceeaşi competiţie să devină o etapă oficială din IRC.

×
Subiecte în articol: sport