x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Miriam Bulgaru a câştigat turneul Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125)

Miriam Bulgaru a câştigat turneul Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125)

de Redacția Jurnalul    |    15 Sep 2024   •   16:40
Miriam Bulgaru a câştigat turneul Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125)
Sursa foto: facebook Miriam Bulgaru

Jucătoarea română de tenis Miriam Bulgaru a câştigat turneul Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari şi găzduit de Centrul Naţional de Tenis, duminică, după ce a învins-o în finală pe Kathinka von Deichmann (Liechtenstein), cu 6-3, 1-6, 6-4.

Bulgaru a obţinut cel mai important trofeu al carierei sub privirile lui Ion Ţiriac, ale Simonei Halep, Soranei Cîrstea, dar şi ale Nadiei Comăneci.

Bulgaru (25 ani, 202 WTA) a obţinut victoria după mai bine de două ore de joc (2 h 04 min).

''Ce zi pentru mine, pentru noi. V-am făcut o bucurie, dar şi voi mi-aţi făcut mie una, venind în număr aşa de mare. Am simţit energia spectatorilor, dar şi susţinerea foştilor şi actualilor sportivi, fără de care nu aş fi putut câştiga. Vă mulţumesc tuturor, vă iubesc!'', a afirmat Bulgaru la primirea trofeului, din partea Simonei Halep.

Fiecare jucătoare a dominat câte un set, dar în decisiv a fost echilibru, chiar dacă Bulgaru a început mai bine, cu 2-0. Von Deichmann a revenit şi a egalat, dar a fost mereu în urma româncei, care a reuşit să încheie cu break.

Von Deichmann s-a ales cu un cec de 8.000 de dolari şi 81 de puncte WTA, iar Bulgaru a fost recompensată cu un cec de 15.000 de dolari şi cu 125 de puncte WTA.

Bulgaru a câştigat a treia ediţie a turneului de la Bucureşti, după ce Irina Begu s-a impus la prima ediţie (2022), iar australianca Astra Sharma a câştigat anul trecut.


AGERPRES

×