x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Moldova e fruncea

Moldova e fruncea

de Ionut Paduraru    |    20 Mar 2008   •   00:00
Moldova e fruncea
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Vasluienii au reintrat în lupta pentru ocuparea unui loc de Cupa UEFA, după corecţia severă administrată echipei antrenate de Dusan Uhrin jr.

Vasluienii au reintrat în lupta pentru ocuparea unui loc de Cupa UEFA, după corecţia severă administrată echipei antrenate de Dusan Uhrin jr.

 

 

Cele două echipe erau neînvinse în 2008, moldovenii obţinând înaintea acestei etape o victorie şi trei remize, iar bănăţenii trei victorii şi un rezultat de egalitate. Dar probabil că nici cel mai înfocat suporter al gazdelor nu îşi putea închipui un start mai bun în partida cu a patra clasată din Liga 1. Vasluienii au deschis scorul după numai două minute, prin Andronic, care a şutat frumos, din întoarcere, la vinclu, din mijlocul careului de 16 metri al bănăţenilor. Golul de 2-0 a fost marcat de Zmeu în minutul 9, în urma unei ieşiri greşite a portarului Popa la un corner. Singura ocazie a oaspeţilor din prima repriză i-a aparţinut lui Luchin, lovitura sa de cap fiind respinsă de Hăisan. Scorul pauzei a fost stabilit de Ljubinkovici, care a transformat lovitura de pedeapsă acordată pentru un henţ în careu făcut de Brezinski. Acelaşi Ljubinkovici a mai nimerit de două ori bara, prima data după un şut superb de la 40 de metri, iar a doua oară din apropierea porţii goale.

 

 

Şansă irosită. Gazdele au fost mai periculoase şi după reluarea meciului. La una din aceste faze, Brezinsky l-a faultat din spate pe Ljubinkovici, în postură de ultim apărător, fiind eliminat de centralul Mugurel Drăgănescu. În zece oameni, timişorenii au avut însă cea mai mare ocazie a reprizei secunde, dar Apostol a respins de pe linia porţii şutul lui Karamyan. Aceasta este prima înfrângere a bănăţenilor de la reluarea campionatului, Poli ratând ocazia de a urca pe locul secund înaintea derby-ului Rapid – Steaua şi urmând drumul prevestit de Marian Iancu, în afara luptei pentru Liga Campionilor.

 

ionut.paduraru@jurnalul.ro

 

 

Fără milă

 

 

Oaspeţii au început curajos partida de la Bistriţa, dominând teritorial prima parte. Pe rând însă, Şoltuz (’22) l-a evidenţiat pe Tătăruşanu, iar Claudiu Răducanu (’35) a ratat incredibil din 6 metri. În acest timp, bistriţenii nu au replicat decât prin Coroian (’39). Situaţia s-a schimbat total după pauză. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău

l-a introdus inspirat pe Tilincă, iar acesta a reuşit deschiderea scorului (’63). Faza a fost însă confuză, clujenii putând acuza fault la portar şi poziţie de ofsaid la autorul golului. Oaspeţii nu au fost în stare să mai revină în joc şi s-a făcut 2-0 prin reuşita lui Răzvan Dobre (’68). În ciuda speculaţiilor, Gloria nu a avut milă de “şepcile roşii”, făcându-le vânt spre Liga 2.

 

 

 

Mioveni, cu multă şansă

 

 

Aproape de zona retrogradării, gazdele nu aveau voie să facă vreun pas greşit în faţa unei echipe aflate în zona neutră. “Orice punct pierdut pe teren propriu ne duce spre eşalonul secund, ori la aşa ceva nu se gândeşte nimeni”, spunea antrenorul Sorin Cârţu. Numai că oaspeţii nu au ţinut cont de situaţia Daciei şi au jucat ofensiv, dominând clar prima parte, însă Szekely, Deac şi Daniel Stan nu au găsit golul. De partea cealaltă, argeşenii au răspuns cu acţiuni palide, anihilate uşor de defensiva gălăţeană. Repriza secundă a avut acelaşi scenariu, Oţelul fiind aproape de gol, însă şutul lui Sergiu Costin a lovit bara (’64). Şansa elevilor lui Sorin Cârţu a venit în minutul 73, atunci când “oţelarul” Paraschiv a fost eliminat, pentru joc periculos, lovindu-l cu piciorul în figură pe Ghindeanu. Pe acest fond a venit golul izbăvitor al lui Cristi Bratu (’82). În urma acestui succes argeşenii au obţinut prima lor victorie pe teren propriu din retur.

×
Subiecte în articol: sport