x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Moţu’, fără milă

Moţu’, fără milă

de Ionut Paduraru    |    06 Aug 2007   •   00:00
Moţu’, fără milă
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Echipa antrenată de "Moţul" Ovidiu Sabău a revenit in două rănduri şi a reuşit o remiză in Giuleşti, aflat in doliu după decesul "Moţului" Florian Pittiş, membru fondator al Clubului Aristocratic Rapid.

După Dinamo, şi Rapidul s-a impiedicat in etapa a doua. Bistriţenii au căştigat primul punct pe terenul giuleştenilor după o pauză de 10 ani.

MODESTIE. Elevii lui Cristiano Bergodi au dominat categoric prima parte, dar au inscris o singură dată, prin Buga. Bistriţenii au echilibrat partida la reluare şi au egalat prin Tilincă, dar Mazilu a dus din nou gazdele in avantaj. Gloria a reuşit o remiză in extremis, in minutul 90, după o reuşită de excepţie a lui Coroian. Antrenorul oaspeţilor s-a declarat mulţumit de scor. "Este un rezultat foarte bun pentru noi, un punct mare care să ne dea incredere. Că este meritat sau nu contează mai puţin, important este punctul. Deşi am obţinut acest punct sunt realist, imi cunosc problemele, suferim foarte mult la relaţii de joc, din punct de vedere fizic, părem obosiţi, suntem greoi in mişcări. Puteam să şi pierdem acest meci, dar puteam şi să căştigăm, insă era nemeritat", a spus Sabău.

DOLIU. Gruparea giuleşteană a adus un ultim omagiu actorului şi muzicianului Florian Pittiş, membru fondator al Clubului Aristocratic Rapid, decedat ieri. "Giuleştiul in doliu: Florian Pittiş s-a dus lăngă Tinel Stănescu şi celelalte legende ale Rapidului trecute in nefiinţă! Indrăgostit pe viaţă de Beatles şi de Rapid, Moţu, cum ii spuneau apropiaţii, a lansat celebra maximă «Mă indoiesc, deci cuget. Cuget, deci exist. Exist, deci sunt rapidist!», făcănd un titlu de măndrie din faptul că este suporter al alb-vişiniilor", a scris site-ul oficial al Rapidului. In semn de doliu, jucătorii lui Cristiano Bergodi au evoluat cu banderole negre la partida cu Gloria, de aseară, iar galeria a afişat două bannere: "Un simbol al Rapidului ce niciodată nu va muri. Florian Pittiş, in sufletele noastre mereu vei fi" şi "Pittiş, oriunde te vei afla, suflarea alb-vişinie nu te va uita".

Reproş

"Sperăm să recuperăm la Cluj punctele pierdute. Nu comentez faptul că, de cănd s-a schimbat sistemul, am luat goluri din faze fixe. Sunt dezamăgit de rezultat"

Viorel Moldovan,director sportiv Rapid

Dramatic de frumos

Meci nebun in derby-ul echipelor din provincie care şi-au exprimat pretenţiile la cucerirea titlului. Clujenii lui Ioan Andone au condus de două ori, după golurile lui Semedo (’3) şi Trică (’29). Pentru Poli a egalat de fiecare dată Pleşan (’13 şi ’67), golul secund fiind marcat in momentul in care timişorenii jucau in inferioritate numerică, după eliminarea lui McKain (’64). Peste numai zece minute, gazdele au irosit o şansă uriaşă, Popa apărănd o lovitură de pedeapsă obţinută şi executată de Didy. In prelungiri, tot Popa s-a opus senzaţional la şuturile consecutive expediate de Mureşan şi de Didy. "Imi pare rău că nu am obţinut victoria, mai ales că am avut şi un penalty. O să discut cu Andone să văd de ce luăm goluri din faze fixe", a spus Iuliu Mureşan, preşedintele clujenilor.

SPION. La partidă a asistat şi Timur Keţbaia, antrenorul lui Anorthosis Famagusta, adversara clujenilor din turul doi preliminar al Cupei UEFA. "Ştiu că valoarea campionatului cipriot este sub a celui romănesc, dar are şi echipa noastră calitate. Cel mai bun să se califice, iar eu imi doresc să fim noi aceia. Am venit să văd pe CFR pe viu, după ce am văzut pe casetă căteva amicale din Austria", a declarat fostul internaţional georgian. Meciul tur dintre CFR şi Anorthosis va avea loc la 16 august, la Cluj.

×
Subiecte în articol: sport