x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Munti‘‘, eşec fatal

“Munti‘‘, eşec fatal

de Mihai Igirosanu    |    01 Apr 2008   •   00:00
“Munti‘‘, eşec fatal

Înfrângerea suferită duminică după-amiază a fost ultima apariţie a lui Dorinel Munteanu pe banca tehnică a celor de la FC Vaslui. Deşi nu a demisionat, fostul internaţional este nevoit să plece, fiind acuzat dur de patronul Adrian Porumboiu.

FC VASLUI – STEAUA 0-1 - Porumboiu i-a forţat plecarea lui Dorinel Munteanu


Înfrângerea suferită duminică după-amiază a fost ultima apariţie a lui Dorinel Munteanu pe banca tehnică a celor de la FC Vaslui. Deşi nu a demisionat, fostul internaţional este nevoit să plece, fiind acuzat dur de patronul Adrian Porumboiu.

 

După meci, în pofida faptului că Porumboiu îl nominalizase printre vinovaţii pentru atitudinea “suspectă‘‘ a echipei, Dorinel a refuzat să intre în polemică, spunând că aşteaptă să aibă o ultimă discuţie cu finanţatorul. Numai că Adrian Porumboiu a refuzat ieri să mai dialogheze cu fostul mare internaţional, mandatându-l pe preşedintele Ciprian Damian să rezolve debarcarea acestuia. Dorinel Munteanu mai avea un contract semnat pe încă un sezon şi jumătate cu echipa din nordul Moldovei.

 

REACŢII. “Nu o să mai am nici o întâlnire cu Munteanu. Preşedintele se va ocupa de tot, pentru că eu nu mai vorbesc cu el. E problema lui ce se va întâmpla. Renunţăm la el indiferent de consecinţe. Nu le voi da amenzi jucătorilor pentru că au pierdut, dar unii dintre ei nu vor mai vedea echipa. E de ajuns că le-am dat cele mai mari prime din istorie. Munteanu cred că a avut cea mai mare primă din România, 75.000 de dolari. Managerul lui Dorinel este preşedintele PNG Caraş Severin. A spus că, dacă pierde, îşi dă demisia, aştept să-şi dea demisia. Dorinel nu va mai fi antrenor la Vaslui în orice situaţie. Lucrurile sunt clare.‘‘ Contactat ieri, după reacţiile lui Adrian Porumboiu, Dorinel Munteanu a părut foarte dezamăgit. “Nu aş fi vrut să mă despart de acest club, dar am un preşedinte şi... asta e. Echipa nu a făcut un joc bun cu Steaua, dar nu suspectez nici un jucător. Eu mi-am dorit mai mult ca oricine să câştig acest meci. Am fost şi voi fi mereu curat în astfel de situaţii. Nu ştiu ce voi face în continuare. Nu ştiu dacă voi mai antrena în Liga 1. Acum vreau să mă odihnesc şi să fiu liniştit‘‘, a declarat recordmanul selecţiilor în echipa naţională a României.

 

Replică

Deranjat de modul în care conducătorii lui CFR Cluj au comentat victoria Stelei de la Vaslui, managerul sportiv al “roş-albaştrilor‘‘ Adrian Ilie, a declarat: “Sunt nemulţumit şi nu e normal. Nu înţeleg de ce se face atâta scandal după victoriile noastre. Noi nu am comentat cum a câştigat CFR meciurile. Am văzut că adversarii lor jucau în ritm de dans, se luau după Fabbiani, dansau tango‘‘. 

 

Argăseală: “A fost un meci tacticizat‘‘

La o zi după confruntarea de la Vaslui, preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a declarat: “Nu mă interesează. Este rău că un conducător vorbeşte despre clubul său în felul acesta. Nu cred că este normal şi nu cred că face bine fotbalului. Nu ne-a umbrit victoria, pentru că cine a văzut meciul şi-a dat seama că jocul a fost extraordinar de curat şi a fost foarte mult tacticizat. Nu cred că există vreun motiv. Acuzaţii de genul acesta fără acoperire ar trebui judecate în altă parte, nu să ni le însuşim noi. Steaua a jucat bine, Vasluiul nu a avut nici o ocazie. A fost un meci tacticizat. Ce e mai frumos, să faci ca Timişoara, să pierzi cu 3-0, sau să faci ca Steaua, să te aperi foarte bine şi să baţi cu 1-0?‘‘. Argăseală s-a arătat mulţumit şi de eşecul suferit de Dinamo, acasă cu CFR Cluj. “Prin înfrângerea lui Dinamo, avem asigurat măcar locul doi. Între noi şi CFR mai sunt trei puncte şi 8 etape de jucat‘‘.

×
Subiecte în articol: sport dorinel