x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu: "Adversar perfect"

Mutu: "Adversar perfect"

de Marius Mihalcea    |    22 Aug 2007   •   00:00
Mutu: "Adversar perfect"

In această seară, de la ora 21:00, in direct la TVR 1, Naţionala lui Piţurcă va susţine ultimul test inaintea dificilei confruntări cu Belarus din preliminariile CE 2008.

ROMĂNIA - TURCIA - Ambasadorul Turciei la Bucureşti vede naţionala lui Piţurca la Europene


In această seară, de la ora 21:00, in direct la TVR 1, Naţionala lui Piţurcă va susţine ultimul test inaintea dificilei confruntări cu Belarus din preliminariile CE 2008.


Pentru a evita temperaturile ridicate dinspre amiază, Victor Piţurcă a decalat cu o oră antrenamentul oficial de ieri de la Mogoşoaia, acesta incepănd la 10:00. In ultima parte a antrenamentului, Piţurcă a comandat o miuţă, 10 contra 10, pe latul terenului, iar la final Lobonţ a fost supus unei şedinţe de şuturi, majoritatea apărate de portarul lui Dinamo.

INCĂNTAT. Adrian Mutu consideră că oficialii FRF au fost inspiraţi atunci cănd au perfectat amicalul cu reprezentativa Ţării Semilunii: "Turcia este cel mai potrivit adversar pentru ce ne aşteaptă in această toamnă. Era inutil să jucăm cu o echipă foarte slabă, sub cota noastră, şi să căştigăm cu 4-0 sau 5-0, nu ne-ar fi ajutat cu nimic. Cu turcii au fost mereu ambiţii mari şi aşa va fi şi acum. Este o echipă prestigioasă şi vrem să invingem, pentru a avea un moral bun in perspectiva confruntării cu Belarus". Atacantul Fiorentinei a salutat revenirea lui Dorinel Munteanu printre "tricolori". "Este imbucurător că a revenit la vărsta lui, inseamnă că joacă bine, altfel nu era aici. N-ar trebui să rădem, ci să-l apreciem pentru ce face ca antrenor in primul rănd", a spus Mutu.

ADVERSARI. Delegaţia turcă a sosit in Bucureşti ieri, in jurul orei 13:00, şi a fost intămpinată la Aeroportul Henri Coandă de ambasadorul Turciei in Romănia, Ahmet Rifat Okcun, şi de un grup de 20 de suporteri entuziaşti. Jucătorii lui Fatih Terim nu au dat nici un fel de declaraţii, in schimb a vorbit ambasadorul Turciei: "Nu este foarte important să căştigăm acest meci, fiindcă este doar amical. Romănia are o grupă destul de grea, cu Olanda şi Bulgaria, dar cred că in cele din urmă se va califica la turneul final".

Modificare

Atacantul Rapidului, Ionuţ Mazilu, a părăsit ieri-dimineaţă cantonamentul echipei naţionale, el devenind indisponibil pentru partida din această seară după ce in timpul antrenamentului oficial a suferit o contractură paracicatriciană, in fapt o recidivă la o leziune mai veche pe coapsa piciorului stăng. In locul lui Mazilu, Victor Piţurcă l-a convocat in regim de urgenţă pe dinamovistul Claudiu Niculescu, chiar dacă şi acesta acuză, la răndul său, o problemă de ordin medical. "Claudiu are o problemă la o unghie, nu se poate incălţa, dar dacă l-au chemat, acum vor decide ei dacă poate juca. Eu nu l-am chemat pe Niculescu la antrenament tocmai din cauza acestei probleme pe care o are, am vrut să-l menajez, dar Piţurcă şi doctorul Naţionalei sunt cei care hotărăsc dacă poate fi pe teren sau nu", a declarat antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic.

Â

GHINION

"Eram la un cinci contra doi, m-am intins puţin după o minge şi am simţit ceva la coapsă. E vorba de o contractură, sper să nu fie nimic grav şi să revin repede la antrenamente. Ruptură nu cred că este, pentru că am avut şi ştiu cum se manifestă. O să fac o ecografie  şi o să mă edific despre ce este vorba. Oricum, eu le ţin pumnii strănşi băieţilor, sper să facă un meci bun şi să invingă Turcia"

Ionuţ Mazilu jucător Rapid

COMPARAŢIE

"Cu Turcia este un meci important. Turcia are un joc asemănător cu al Belarusului, viitorul nostru adversar din preliminarii, dar asta ne va aştepta şi la Minsk. Sper ca acest meci să fie de bun augur şi să căştigăm. Se pare că avem ceva neşansă cu toate aceste accidentări, cum am văzut la Zicu şi la Pleşan, care vor lipsi timp indelungat de pe gazon"

Nicolae Dică jucător Steaua

Â

TEORIE

"Aceste accidentări, care sunt tot mai dese, vin şi din cauza faptului că mai imbătrănim şi noi. Sper să trecem cu toţii peste  accidentări, deorece in toamnă ne aşteaptă meciuri foarte importante. Suntem la un pas de calificare şi trebuie să fim alături unii de alţii. In meciul cu Turcia avem prilejul să demonstrăm că suntem pe drumul cel bun, de aceea suntem mobilizaţi la maximum"

Adrian Mutu jucător Fiorentina

×
Subiecte în articol: sport