x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu, băgat în faliment!

Mutu, băgat în faliment!

de Dragos Stoica    |    01 Aug 2009   •   00:00
Mutu, băgat în faliment!

Tribunalul Sportiv de la Laussane a menţinut decizia prin care Adrian Mutu trebuie să-i plătească lui Chelsea peste 17 milioane de euro.



Momente deosebit de grele pentru Adrian Mutu! Scandalul de dopaj în care a fost implicat în toamna lui 2004, când a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control efectuat pe vremea când activa la Chelsea, îl urmăreşte şi acum. "Decarul" echipei naţionale este nevoit să renunţe la întreaga avere, urmând să plătească despăgubiri fostei sale echipe în valoare de 17 milioane de euro! Potrivit unui comunicat oficial remis ieri de TAS, aceasta este cea de-a treia şi ultima decizie în această speţă. Formaţia londoneză l-a achiziţionat pe Mutu în vara anului 2003, englezii transferându-l de la Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline. Depistat pozitiv, Mutu a fost pus pe liber în octombrie 2004, fiind apoi suspendat pentru şapte luni. Potrivit lui Chelsea, comportamentul fotbalistului a provocat atunci clubului o pierdere de 13 milioane de lire sterline. Decizia TAS nu are însă efect imediat, deoarece fotbalistul se poate adresa acum instanţelor civile. Dacă hotărârea va fi menţinută, Mutu se va găsi într-o situaţie practic fără de ieşire, deoarece întreaga sa avere din acest moment este estimată la maximum 10 milioane de euro.

A aflat în timpul antrenamentului
Verdictul dat ieri de TAS l-a găsit pe Adrian Mutu la antrenament. Fotbalistul s-a schimbat imediat la faţă, fiind extrem de afectat de veste, moment în care preşedintele Andrea della Valle a încercat să-l consoleze, ducându-l apoi pe jucător cu maşina personală la hotel. "Nu este ultima instanţă, lucrurile nu se vor încheia aici. Oricui îi este greu să dea o asemenea sumă de bani. Adrian a fost tratat ca un român, pentru că şi alţi fotbalişti au făcut ce a făcut el, dar nu au păţit la fel, au scăpat cu o amendă. Când s-a consumat cocaina au fost cinci jucători, dar în afara lui Mutu nu s-a mai continuat nici un litigiu", a declarat ieri Cristian Sârbu, avocatul din România al jucătorului.

"Nu este ultima instanţă, lucrurile nu se vor încheia aici. Oricui îi este greu să dea o asemenea sumă de bani. Adrian a fost tratat ca un român, pentru că şi alţi fotbalişti au făcut ce a făcut el, dar nu au păţit la fel"
Cristian Sârbu - avocat

×
Subiecte în articol: sport