x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Naţionala pleacă azi

Naţionala pleacă azi

de Dragos Stoica    |    04 Iun 2009   •   00:00
Naţionala pleacă azi
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

Dan Alexa a părăsit ieri cantonamentul tricolorilor, după ce marţi seară a resimţit dureri la ruptura musculară suferită la piciorul drept. În locul său, Răzvan Lucescu l-a chemat pe mijlocaşul Unirii Urziceni, Răzvan Pădureţu.



Ghinion uriaş pentru Dan Alexa. Readus în circuitul echipei naţionale de Răzvan Lucescu, mijlocaşul timişorean nu va avea ocazia să bifeze o nouă selecţie la meciul pe care tricolorii îl vor susţine în Lituania, acesta reaccidentându-se la antrenamentul de marţi seară la piciorul drept.

După ce a părăsit şedinţa de pregătire mai devreme decât restul colegilor din cauza unor dureri, Alexa a fost consultat imediat de doctorul Pompiliu Popescu, al cărui diagnostic a fost dur: probleme la o ruptură musculară mai veche, deja cicatrizată. Deşi ruptura n-a recidivat, fotbalistul nu se poate antrena pentru trei-patru zile, aşa că Alexa a ieşit din calcule pentru întâlnirea de la Marijampole, care va avea loc sâmbătă. Timişoreanul a rămas până ieri în cantonamentul de la Mogoşoaia, pentru ca la orele prânzului să-şi ia rămas bun de la colegi şi să se îndrepte spre casă. În locul său, Răzvan Lucescu l-a chemat pe Răzvan Pădureţu, mijlocaşul Unirii Urziceni fiind debutant la o acţiune a echipei naţionale.

ANTRENAMENT ÎNAINTE DE DECOLARE
Ieri-seară, naţionala României a efectuat un nou antrenament deschis presei, diferenţele în îmbunătăţirea relaţiei cu fanii fiind evidente faţă de mandatul lui Victor Piţurcă. Reprezentativa pregătită de Răzvan Lucescu va pleca astăzi spre Lituania, după ce tricolorii vor susţine un ultim antrenament în ţară în cursul dimineţii. Decolarea este programată la ora 17:00, urmând ca sosirea pe aeroportul din Kaunas să aibă loc după două ore de zbor. Echipa naţională a rămas tot pe locul 28 în clasamentul întocmit de FIFA, cu 790 de puncte. Spania este în continuare liderul clasamentului FIFA, fiind urmată de Olanda şi de Germania. Adversarele României în preliminarii ocupă următoarele poziţii: Franţa - locul 10, Serbia - 20, Lituania - 60, Austria - 70 şi Insulele Feroe - 166.

Mutu rămâne pe loc
Într-un interviu acordat marţi cotidianului Corriere dello Sport, internaţionalul român Adrian Mutu îşi reafirmă intenţia de a juca în viitor tot la Fiorentina. "Acum am 30 de ani şi mai am trei ani de contract cu Fiorentina. Sincer, mi-aş dori ca în acest interval să realizăm cât mai multe, iar apoi mie să mi se propu-nă o prelungire a actualei înţelegeri. Sunt foarte ataşat de oraş, iubesc Florenţa, iar proiectul pe care patronii îl derulează la echipa de fotbal îmi place tot mai mult. Sper ca în ediţia de campionat care urmează să joc 38 de meciuri şi să marchez 26 de goluri, dacă anul acesta n-am jucat decât 19 partide şi am marcat 13 goluri. Ţintim locul al treilea, chiar dacă suntem conştienţi că va fi extrem de greu să ne impunem în faţa unor formaţii precum Inter, Juventus, AC Milan şi AS Roma", a declarat Mutu.

×
Subiecte în articol: sport