x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport NBA s-ar putea extinde în Mexic

NBA s-ar putea extinde în Mexic

de Redacția Jurnalul    |    12 Noi 2023   •   23:40
NBA s-ar putea extinde în Mexic

Campionatul nord american de baschet NBA s-ar putea extinde în Mexic prin cooptarea unei echipe mexicane în competiția la care participă formații din SUA și Canada. Anunțul a fost făcut de unul dintre reprezentanții NBA la finalul unui meci organizat în Mexic.

Atlanta Hawks și Orlando Magic au jucat la Mexico City în fața a aproape 20.000 de spectatori. În public a apărut și multiplul campion NBA Scottie Pippen, care a fost primit cu ovații.

În cadrul evenimentului, comisarul NBA Adam Silver a vorbit despre planurile de viitor privind competiția. El a spus că vede în Mexic o poartă pentru extinderea sportului în America Centrală și Latină, care reprezintă o piață atractivă.

„Vrem o prezență mai mare aici în America Latină, în cele din urmă, visul este ca o franciză NBA să vină într-o zi în Mexico City. Am fost destul de conservatori în modul în care creștem liga. Acestea fiind spuse, este totuși important să plantăm un steag pe fiecare piață unde putem. În afara SUA, nu există niciun loc în care să fi fost mai des decât în Mexico City, cu excepția, Canadei, desigur. Obiectivul nostru este ca toate cele 30 de echipe NBA să joace aici în Mexico City. Totuși, programul nostru a devenit atât de complicat încât este tot mai dificil să scoatem alte meciuri din sezonul regulat”, a spus Silver la o conferință de presă, potrivit Reuters.

Silver a susținut ideea privind desfășurarea la Mexico City a două meciuri din sezonul regular în fiecare an. Meciul Hawks și Magic a fost cel de al 32-lea pe care NBA l-a organizat în Mexic.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nba mexic