x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nemţii nu se joacă

Nemţii nu se joacă

de Ionut Paduraru    |    10 Iun 2008   •   00:00
Nemţii nu se joacă

GRUPA B ● GERMANIA – POLONIA 2-0
Elevii lui Joachim Low au plecat ca din tun la EURO 2008. Germanii nu au avut mari probleme în faţa Poloniei, de care au trecut cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de polonezul naturalizat Lukas Podolski.



GRUPA B ● GERMANIA – POLONIA 2-0
Elevii lui Joachim Low au plecat ca din tun la EURO 2008. Germanii nu au avut mari probleme în faţa Poloniei, de care au trecut cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de polonezul naturalizat Lukas Podolski.

Nemţii au început în forţă şi doar imprecizia lui Gomez, rămas singur în faţa porţii goale în minutul 4, a amînat deschiderea scorului. Pe care a reuşit-o Podolski, în minutul 20, în urma unei acţiuni la care a participat şi Klose, un alt jucător cu origini poloneze din lotul Germaniei. De partea cealaltă, leşii au mizat doar pe şuturi de la distanţă, blocate lejer de apărarea nemţilor sau de portarul Lehmann. După alte două ocazii semnate de Schweinsteiger şi Ballack, jucătorii lui Low s-au distanţat prin reuşita aceluiaşi Podolski (’72), într-o fază în care fundaşul stelist Golanski a greşit copilăreşte. Diferenţa putea fi şi mai mare, dar şutul lui Hitzlsperger din minutul 85 a ocolit de puţin vinclul porţii lui Boruc.

MULŢUMIRE. Cum era şi normal, selecţionerul Germaniei, Joachim Low, s-a declarat mulţumit de victoria obţinută în faţa Poloniei. “Toată echipa, nu numai Lukas Podolski, a jucat bine. Ştim că Lukas este un atacant periculos pentru orice portar, dar Mario Gomez şi Miroslav Klose l-au ajutat enorm. Cred că, din punct de vedere tactic, defensiva noastră a mers foarte bine. N-am comis multe erori. Ne doream foarte mult să începem cu o victorie şi putem fi mulţumiţi de rezultat”, a spus Low.

RESPECT. Desemnat jucătorul meciului de către UEFA, atacantul Lukas Podolski a declarat că nu s-a bucurat exagerat după cele două goluri din respect pentru naţiunea poloneză. “Am avut trăiri extraordinare. Sunt născut în Polonia, o parte din familia mea trăieşte acolo şi din respect nu m-am bucurat exagerat la golurile marcate. Am făcut un prim pas spre calificare şi sper să continuăm la fel. Acum suntem mai relaxaţi”, a spus Podolski. Prestaţia germanilor l-a impresionat şi pe francezul Franck Ribery, jucător la Bayern München. “Spre deosebire de noi, Germania are o grupă relativ uşoară. Cred că nemţii nu vor putea fi opriţi pînă în finală, chiar dacă Portugalia ar putea face o surpriză. Văd o finală Franţa – Germania. Dar colegii mei de la Bayern nu vor obţine nimic de la noi”, a spus Ribery.

Beenhakker nu-şi critică jucătorii

Deşi echipa sa a pierdut primul meci de la CE, selecţionerul naţionalei Poloniei, olandezul Leo Beenhakker, a declarat că nu poate învinovăţi nici unul dintre elevii săi, deoarece adversarul a fost pur şi simplu mai bun. “Toată lumea a dat ce a avut mai bun, chiar şi mai mult de atît, nu pot învinovăţi pe nimeni. Am început bine, am încercat să ne facem jocul nostru. Ştiam că există o posibilitate, am încercat, am avut cîteva ocazii în repriza a doua, în perioadele cînd am dominat. Am jucat bine 70 de minute, dar ultimele 20 trebuie să le uităm. Nu suntem o echipă rea, dar nemţii au 11 jucători capabili să facă diferenţa, ca şi Italia. Toţi evoluează în campionatele mari ale Europei”, a spus Beenhakker. Tehnicianul mai speră încă în şansele de calificare, pentru aceasta avînd nevoie însă de o victorie în următorul meci, cu Austria, care se va disputa la 12 iunie, la Viena. “Încă suntem în cursă. Nu avem decît trei zile pentru recuperare fizică şi mentală. Toată lumea este supărată acum, dar sunt sigur că aceşti băieţi puternici vor fi pregătiţi pentru meciul cu Austria”, a afirmat selecţionerul Poloniei.

Clasament
Germania
1 1 0 0 2-0 3p
Croaţia 1 1 0 0 1-0 3p
Austria
1 0 0 1 0-1 0p
Polonia
1 0 0 2 0-2 0p

×
Subiecte în articol: sport