x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nici potop, nici surpriză

Nici potop, nici surpriză

de Ionut Paduraru    |    13 Dec 2007   •   00:00
Nici potop, nici surpriză
Sursa foto: CARL DE SOUZA/


Steaua nu a impresionat in faţa unui Arsenal, care şi-a menajat mulţi titulari, dar cu noroc putea obţine o remiză la Londra.

Arsenal - Steaua 2-1 - Roş-albaştrii au contat doar in ultimele 25 de minute


Steaua nu a impresionat in faţa unui Arsenal, care şi-a menajat mulţi titulari, dar cu noroc putea obţine o remiză la Londra.

Au marcat: Diaby (’8), Bendtner (’42) / Zaharia (’68)

Arbitri: Iuri Baskakov - Tihon Kalugin, Anton Averianov (toţi din Rusia)

Stadion: Emirates, Londra

Spectatori: 60.000

Elevii lui Marius Lăcătuş şi-au dorit un start curajos, dar fazele importante au venit in prima repriză doar la poarta lui Zapata. După două incursiuni periculoase ale lui Walcott, apărarea Stelei a cedat in minutul 8, cănd Diaby a profitat de o indecizie a lui Rada şi a inscris cu un şut plasat. Roş-albaştrii au mai scăpat ca prin urechile acului de căteva ori, dar pănă la urmă au primit şi golul secund de la danezul Bendtner, in minutul 42. Pănă la pauză, cea mai mare ocazie stelistă a constat intr-un şut al lui Badea, de la marginea careului, mult peste poarta lui Lehman.

Partida a continuat in aceeaşi manieră şi la reluare. A fost mai intăi o lovitură liberă periculos executată de Van Persie, urmată de trei cornere consecutive la poarta noastră. Elevii lui Marius Lăcătuş au scăpat din nou de gol in minutul 60, cănd Zapata i-a blocat pe rănd pe Bendtner şi Van Persie. Au urmat insă minute foarte bune pentru Steaua. Zaharia a redus din diferenţă in minutul 68, la o fază care nu anunţa nimic, după o centrare a lui Lovin. Peste nici cinci minute a urmat un contraatac supranumeric al roş-albaştrilor, dar pasa decisivă a lui Surdu a fost respinsă in extremis de Eboue. Steaua a fost aproape de 2-2 şi in minutul 85, cănd şutul lui Ovidiu Petre a trecut puţin pe lăngă poarta lui Lehman.

Arsenal: Lehmann - Sagna (’71 L. Diarra), Gallas, Senderos, Traore - Walcott, Song, Denilson, Diaby (’71 Eboue) - Bendtner, Van Persie (’65 Eduardo). Antrenor: Arsene Wenger

Steaua: Zapata - Emeghara, D. Goian, I. Rada, Neşu - Neaga (’64 Zaharia), Ov. Petre, Lovin, Cristocea (’57 Surdu) - N. Dică, V. Badea (’81 Golanski). Antrenor: Marius Lăcătuş

ionut.paduraru@jurnalul.ro

Transfer

Aflat in Anglia, impresarul Dumitru Tudor a declarat ieri că atacantul stelist Nicolae Dică este aproape de un transfer la Middlesbrough pentru cinci milioane de euro. "De trei săptămăni lucrez la acest posibil transfer, alături de colaboratorul meu din Anglia. De două zile lăngă mine s-a aflat şi preşedintele Valeriu Argăseală, iar acum a venit şi Gigi Becali. Middlesbrough a oferit Stelei cinci milioane de euro pentru Dică, conducerile au discutat şi in mare parte s-au pus de acord. După meciul cu Arenal vom negocia salariul lui Dică, eu am cerut 800.000-1.000.000 de euro salariu in primul an", a spus Tudor. In replică, Victor Becali a declarat că doar el poate negocia un transfer al lui Dică, după ce a devenit impresarul acestuia in luna octombrie: "Doar eu pot negocia pentru Dică, aşa că alţi impresari să se abţină de la declaraţii. Deocamdată sunt doar nişte tatonări cu Middlesbrough. Mai intăi trebuie să se pună de acord cele două cluburi şi apoi vom vedea".

Analiză

"Am făcut două reprize diametral opuse. In prima ne-am respectat prea mult adversarul, dar in a doua am indrăznit mai mult şi ne-am creat căteva ocazii bune. Rezultatul este unul just, avănd in vedere numărul de ocazii, chiar dacă pe final noi puteam egala. E păcat că nu am putut să căştigăm măcar meciul de acasă cu Slavia, sperăm să jucăm şi la anul in Liga Campionilor şi să ne revanşăm"

Schimbări

"După ultima etapă vom vedea ce trebuie făcut in privinţa lotului. La echipă este nevoie de sănge proaspăt, de jucători care işi doresc performanţe"

Marius Lăcătuş antrenor Steaua

×
Subiecte în articol: sport