x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nu candidează “Baciul”!

Nu candidează “Baciul”!

de Ionut Paduraru    |    06 Ian 2010   •   00:00
Nu candidează “Baciul”!
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Fostul internaţional Gică Popescu a anunţat că nu-şi va depunere candidatura la alegerile pentru şefia FRF, care vor avea loc la 25 ianuarie.



Gică Popescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că nedepunerea candidaturii sale este o formă de protest la tot ceea ce se petrece  la nivelul conducerii fotbalului românesc.

El a atacat decizia Comitetului Executiv, care a stabilit data alegerilor la prea puţin timp după terminarea vacanţei competiţionale, 25 ianuarie, precizând că timpul este prea scurt pentru a putea face cunoscut tuturor votanţilor programul său privind reforma  sistemului de conducere în fotbal precum şi dezvoltarea infrastructurii.

Popescu a precizat că, la precedentele alegeri, voturile obţinute au rezultat în urma unei campanii în care a străbătut peste 7,000 de km  în trei săptămâni, şi în care a vorbit, direct cu oamenii  implicaţi, despre problemele cu care se confruntă şi care sunt propunerile sale pentru rezolvarea acestora. El a spus că nu ar putea accepta voturi negociate prin telefon, şi că acestea nu pot fi primite decât prin muncă.

Popescu a menţionat că programul său ar fi fost în mare acelaşi cu cel de acum cinci ani, cu mici modificări, şi ca prevedea măsuri punctuale privind soluţionarea problemelor de organizare şi infrastructură. El a spus că a purtat negocieri cu o societate de business în sport, semnând chiar un precontract cu aceasta, în urma cărora fotbalul românesc ar fi beneficiat de o infuzie de fonduri în valoare de 10 milioane de euro anual.

Răspunzând comentariului făcut de preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir, asupra potenţialei sale candidaturi la şefia Federaţiei, Popescu a ţinut să precizeze că "Sunt băiat deştept tot timpul, nu doar când o afirmă Dumitru Dragomir!".


Gică Popescu a participat şi la precedentele alegeri, cele din 2005, obţinând 102 voturi, faţă de cele 187 primite de Mircea Sandu.


Candidatura a fostului căpitan al Barcelonei a împărţit lumea fotbalului românesc.

Susţinător declarat al lui Mircea Sandu, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, spune că "Baciul" nu are nici o şansă de reuşită. "E băiat deştept dacă renunţă la candidatură. El ar putea avea şanse mari în alt context, dar nu contra lui Mircea Sandu, care e imbatabil. 99% din echipele de judeţ, inclusiv cele de sindicat, sunt cu Mircea Sandu. Iar faptul că Gică Popescu este învinuit în dosarul transferurilor este un dezavantaj pentru el, unii ar putea apăsa pe această pedală", este de părere Dragomir.

SUSŢINUT DE MINERI
În schimb, preşedintele Clubului Pandurii, Marin Condescu, crede că Gică Popescu va câştiga alegerile dacă va candida. "Se apropie data-limită de depunere a candidaturilor, aşteptăm acum să vedem dacă şi Gică Popescu va fi printre candidaţi şi apoi vom decide cu cine votăm. Nu am discutat încă cu Gică Popescu, dar dacă va candida, îl vom vota. Părerea mea e că dacă îşi anunţă candidatura va câştiga alegerile", a spus Condescu.

Marin Condescu a fost unul dintre personajele importante la alegerile din 2005, influenţa sa asupra celor aproximativ 50 de cluburi miniere fiind decisive pentru alegerea lui Mircea Sandu în dauna lui Gică Popescu.

PATRU CANDIDAŢI PĂNĂ ACUM
Alegerile pentru postul de preşedinte al FRF vor avea loc la 25 ianuarie, în cadrul Adunării Generale Ordinare. Până în prezent şi-au anunţat oficial candidatura Mircea Sandu, fostul finanţator al clubului Progresul, Constantin Iacov, fostul internaţional Octavian Popescu şi Sorin Răducanu, fost atacant la Dinamo şi Sportul Studenţesc. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este 8 ianuarie, după care Comisia Juridică a FRF se va pronunţa asupra lor.


"Naşu", şi în 2014
5485-110496-mirceasandurpressportdes.jpgActualul preşedinte al FRF, Mircea Sandu (foto), a anunţat că este hotărât să candideze atât pentru alegerile de la 25 ianuarie, cât şi la cele de peste patru ani. "Mi-am dat acordul pentru a candida pentru un nou mandat. Sper ca şi în 2014 să pot candida din nou. Dacă nu câştig alegerile din acest an, nu voi mai candida în 2014. Am o strategie pe care o voi propune Adunării Generale. Am înţeles că vor candida Constantin Iacov, Sorin Răducanu... Am câştigat fără drept de apel şi când am avut contracandidaţi", a spus Sandu la GSP TV.

×
Subiecte în articol: sport