x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Nu e vorba de bani!"

"Nu e vorba de bani!"

de Mihai Igirosanu    |    27 Mai 2008   •   00:00
"Nu e vorba de bani!"

ECHIPA NAŢIONALĂ ● Căpitanul Chivu reacţionează după anunţarea primelor
Prin vocea căpitanului Cristian Chivu şi a principalei vedete, Adrian Mutu, tricolorii au ţinut să precizeze că nu mult mediatizatele stimulente financiare îi montează pentru apropiatul turneu final european. 



ECHIPA NAŢIONALĂ ● Căpitanul Chivu reacţionează după anunţarea primelor
Prin vocea căpitanului Cristian Chivu şi a principalei vedete, Adrian Mutu, tricolorii au ţinut să precizeze că nu mult mediatizatele stimulente financiare îi montează pentru apropiatul turneu final european.  

Cu prilejul unei conferinţe de presă susţinute la Mogoşoaia, principalele nume ale echipei naţionale au comentat pe marginea primelor pe care mai mulţi oameni importanţi din fotbalul românesc le-au promis pentru atingerea performanţelor la Euro 2008.

ONOARE. "Nu înţeleg de ce toată lumea vorbeşte despre prime şi stimulente. Noi nu venim la echipa naţională pentru bani, este o onoare că jucăm pentru România, banii din contractele cu firmele care ne sponsorizează nu ne interesează, noi vrem să facem performanţă", a declarat căpitanul Cristi Chivu. "La o asemenea competiţie nu e vorba de bani, ci de recunoaştere la nivel înalt", a completat Adrian Mutu. Subiectul a fost încheiat de selecţionerul Victor Piţurcă: "Sînt oameni potenţi din fotbal care vin şi oferă diferite prime echipei naţionale pentru performanţă. Chiar dacă ne oferă, pentru noi turneul final nu e important pentru bani. Dacă vom înregistra performanţe vor veni şi banii şi nu din ce ne oferă oamenii potenţi financiar, ci din ceea ce va decurge din contracte. Le-am spus băieţilor că, atunci cînd obţii performanţe, toţi ochii vor fi aţintiţi asupra lor şi contractele vor veni. Am dat exemplu cît cîştigă Chivu la Inter. De ce n-ar cîştiga şi Tamaş sau Goian, care sînt la fel de valoroşi şi pot ajunge la echipe mari?".

Întrebat despre oboseala unora dintre jucători, Piţurcă a precizat: "E final de sezon, e normal să existe oboseală fizică şi psihică, dar am făcut un program astfel încît la turneul final să fie în cea mai bună formă. Aceasta ar trebui să fie arta unui antrenor, mai ales la un turneu final, sper să fie pregătiţi la ora jocului. E şansa lor de a demonstra că au valoare. Şi au valoare, nu degeaba am obţinut în ultimul timp rezultate care au propulsat echipa României pe locul 12".  


ATENŢIE!

"Nimeni nu-şi permite să subestimeze vreo echipă, să ia pe cineva peste picior, e cea mai mare greşeală. Şi noi am jucat mai relaxaţi cu unele echipe mai slabe şi am avut probleme. Italienii sînt concentraţi, ne analizează, îşi dau seama că nu am terminat grupa de calificare pe locul unu degeaba, nu eram primii dacă eram slabi"
Adrian Mutu


Piţi vrea apărători la antrenamente

Întrebat dacă a avut emoţii pentru Chivu, legat de starea sa de sănătate, la finala Cupei Italiei, selecţionerul Piţurcă a declarat: "Am avut emoţii pentru fiecare jucător în parte. La finalul săptămînii, în faţa televizorului nu mă uitam numai la Inter, chiar dacă e echipa mea preferată, ci şi la Fiorentina, Siena... Vedeţi, accidentările apar nu numai la meciuri, a scăpat Cristi, s-ar putea ca la antrenament să facă o mişcare greşită şi să se accidenteze. Se poate întîmpla orice, emoţii vor fi tot timpul. S-o lase mai uşor nu se poate, le-am cerut să poarte apărători la antrenamente, am avut probleme cu ei, că nu voiau, că nu pot face antrenament aşa, dar au putut. Am avut ghinionul să se accidenteze jucători din nimic, e numai ghinion. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice". Piţurcă s-a referit şi la accidentarea portarului Dani Coman: "Şi Ovidiu Petre, şi Roşu sînt în situaţia lui. Am discutat cu Coman, se termină Euro, încep preliminariile CM, perspective există, fotbalul nu se termină aici".


493.500 de euro la licitaţia de la "Seara Campionilor"

Aproape o jumătate de milion de euro, mai precis 493.500, au fost strînşi la licitaţia tricourilor jucătorilor participanţi la evenimentul caritabil "Seara Campionilor". Deşi nu a participat la gala de la Palatul Parlamentului, Gigi Becali a oferit prin intermediul vărului Ioan Becali cea mai mare sumă, 100.000 de euro pentru tricoul lui Figo. Tricoul lui Hagi a fost cumpărat cu 60.000 de euro de Mircea Lucescu, iar cel al lui Gică Popescu a fost achiziţionat pentru 50.000 de euro de verii Becali. Din actuala echipă naţională a fost prezent doar căpitanul Chivu, care a plătit în total 21.000 de euro pentru tricourile lui Lung, Tudorel Stoica şi Toldo. Cu această ocazie, fostul internaţional spaniol Miguel Nadal a declarat că România poate fi surpriza CE: "E cea mai puternică grupă, dar orice rezultat e posibil. Grecii au fost o surpriză în 2004, dar aveau o echipă bună, ca şi România acum. Puteţi ajunge în finală".

×
Subiecte în articol: sport