x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nu mai e loc de prietenie

Nu mai e loc de prietenie

de Ionut Paduraru    |    28 Noi 2009   •   00:00
Nu mai e loc de prietenie

Marius Lăcătuş revine în Ghencea ca lider al Ligii 1 şi cu o zestre de opt victorii consecutive de la instalarea la FC Vaslui.



La şase luni după ce s-a despărţit de Steaua, Lăcătuş se întoarce în Ghencea din postura de adversar al roş-albaştrilor, dar şi al bunului său prieten Mihai Stoichiţă. Cu un parcurs perfect de la preluarea lui FC Vaslui, cu şase victorii în campionat şi alte două în Cupa României, "Fiara" doreşte să-şi păstreze invincibilitea şi după meciul de duminică. "Nu este uşor pentru mine să mă întorc în Ghencea ca adversar, dar asta nu înseamnă că nu voi face tot ce pot ca echipa mea să câştige. Nu contează că suntem pe primul loc. Dacă vom considera că suntem lideri şi simpla noastră prezenţă ne va aduce un rezultat bun, ne vom înşela amarnic, iar rezultatul va fi în consecinţă. Vreau să tratăm meciul cu seriozitate, pentru că îmi doresc să menţinem acest şir de meciuri fără înfrângere", a spus Lăcătuş, care nu ar vrea ca Mihai Stoichiţă să fie demis în cazul unei victorii a vasluienilor: "Dacă el va fi demis, nu se va întâmpla din cauza mea. Sigur, faţă de Mihai mă leagă o prietenie de foarte mulţi ani şi normal că m-ar afecta acest lucru. În acelaşi timp, însă, îmi doresc să îmi fie mie bine".

De partea cealaltă, Stoichiţă spune şi el că abia aşteaptă partida cu liderul Ligii 1. "Domnul Porumboiu a avut o politică interesantă la Vaslui, a adus jucători de valoare şi iată că rezultatele se văd. Meciul va fi unul foarte frumos. Oricât de mult îl apreciez eu pe Marius Lăcătuş, abia aştept să îl înving în meciul de duminică", a spus Stoichiţă, care este nemulţumit de calitatea gazonului din Ghencea: "Din păcate, terenul nu este în cele mai bune condiţii, abia în primăvară vom avea un gazon bun. Asta este, şi noi şi Vasluiul vom juca în aceleaşi condiţii. Sper ca la final noi să fim cei care vor lua cele trei puncte".

Fanii, cu Lăcătuş
În plin război între conducere şi suporteri, oficialii stelişti s-au resemnat deja cu ideea că Lăcătuş va fi mai bine primit în Ghencea chiar decât elevii lui Mihai Stoichiţă. "Cu o victorie putem reveni pe primul loc, dar vom fi sub o mare presiune. Marius e simbolul Stelei, sper că va fi aclamat în Ghencea, chiar dacă în returul trecut până şi el a fost contestat de fani", a spus Stoichiţă. "Când vine Marius, e normal ca toată lumea să fie alături de el, asta o să se întâmple mereu. E normal să strige tot meciul «Lăcătuş». A fost prea mare pentru Steaua ca să nu fie lumea alături de el. M-aş bucura dacă lumea i-ar striga numele, dar abia aştept şi eu ziua în care vom fi susţinuţi de un stadion plin", a spus şi managerul Basarab Panduru.

Duminică, ora 20:00, în direct: Antena 1
Stadion: "Steaua"
Arbitri: Philippe Kalt - Huseyin Ocak, Cedric Schurra (toţi din Franţa)

×
Subiecte în articol: sport