x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O nouă seară de vis

O nouă seară de vis

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    29 Aug 2008   •   00:00
O nouă seară de vis

STEAUA – GALATASARAY 1-0  ●  A treia prezenţă la masa bogaţilor
Protejată de pasiunea dezlănţuită a circa 25.000 de suporteri, cea mai titrată echipă a fotbalului românesc a bifat o a treia prezenţă consecutivă în grupele Ligii Campionilor.



STEAUA – GALATASARAY 1-0  ●  A treia prezenţă la masa bogaţilor
Protejată de pasiunea dezlănţuită a circa 25.000 de suporteri, cea mai titrată echipă a fotbalului românesc a bifat o a treia prezenţă consecutivă în grupele Ligii Campionilor.

Golul lui Bănel Nicoliţă, servit excelent de columbianul Juan Carlos Toja, a dezlănţuit vacarmul din Ghencea. Minutele pînă la fluierul de final al italianului Trefoloni s-au scurs chinuitor pentru campioana Turciei, incapabilă să spargă zidul de pe teren, completat perfect de vuietul tribunelor.

DESCĂTUŞARE.
“Mă felicit că am ales Steaua. Nu am mai văzut în viaţa mea o asemenea atmosferă vulcanică”, a spus columbianul Toja, aflat la prima calificare din carieră în grupele celei mai prestigioase competiţii europene a cluburilor. “Este cea mai mare performanţă şi cea mai fericită zi din viaţa mea. Mă doare, pentru că unii încearcă să umbrească aceste rezultate şi să discute în fel şi chip faţă de meseria pe care o fac la Steaua. În Ghencea, suporterii noştri au reuşit de fiecare dată să încurajeze şi să poarte echipa spre obiectivul pe care ni-l fixasem”, a declarat antrenorul şi simbolul Stelei, Marius Lăcătuş, imediat după încheierea meciului. “Jucătorii merită felicitări pentru modul în care s-au dăruit, pentru abordarea din ambele manşe. Per ansamblu, această calificare nu poate fi pusă la îndoială, chiar dacă am avut un adversar puternic. Să ne uităm la lotul şi la valoarea jucătorilor de la Galatasaray şi să ne mîndrim că am reuşit să eliminăm o echipă cu rezultate foarte bune pe plan internaţional. Jucătorii erau foarte marcaţi de efort, bucuria nu este una foarte mare, pentru că oboseala şi-a pus amprenta asupra lor. Probabil că stresul dinaintea acestui joc i-a făcut să fie mai liniştiţi, mai calmi şi să nu se manifeste vulcanic. Ei deja sînt obişnuiţi cu aceste calificări şi este o bucurie mai cenzurată.”

REŢETĂ
“Am jucat cu inima, am făcut meciul anului şi am evoluat la sacrificiu. Acum trebuie să facem o figură cît mai frumoasă în grupele Ligii Campionilor şi să acumulăm cît mai multe puncte. Steaua a demonstrat din nou că este cea mai bună echipă din România”
Dorin Goian

OPTIMISM
“Important este că am ajuns acolo, nu mai există nici un obiectiv. Mergem la masa bogaţilor şi mîncăm. Ar fi extraordinar să jucăm cu nişte echipe mai accesibile, dar nu mi-e frică, avem o echipă extraordinar de puternică şi vom trece de grupe”
Gigi Becali

Al 80-lea succes stelist în Europa

Steaua a reuşit miercuri seară a 80-a victorie în cupele europene, din 213 partide. Totodată, mijlocaşul Bănel Nicoliţă a înscris în meciul cu Galatasaray golul cu numărul 295 în cupele europene pentru Steaua. Miercuri, Steaua a reuşit prima victorie în cupele europene după şapte partide, precedenta fiind cea obţinută anul trecut, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, 2-0 cu BATE Borisov. Palmaresul all-time în cupele europene al “roş-albaştrilor” este: 213   80   59   74   295-277, dintre care în Liga Campionilor: 109   42   29   38   162-150.

×
Subiecte în articol: sport steaua