x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O părere - Western peste tot!

O părere - Western peste tot!

de Marius Mihalcea    |    21 Apr 2007   •   00:00

Veşnicului pamfletar Ionuţ Popa, de profesie antrenor, i-a mai ieşit un porumbel pe gură. "Mergem să jucăm pe un câmp de luptă, aşa cum a devenit Bucureştiul. Mi-e frică să jucăm în Capitală, dacă vin peste noi noaptea huliganii la hotel?! Mă gândeam chiar să vorbesc cu Gigi Becali să jucăm acest meci la Iaşi, dar, dacă au pierdut în Cupă cu Timişoara... jucăm într-un oraş de western", a prins a vorbi ieri tehnicianul Politehnicii Iaşi, în sala de conferinţe de sub tribuna a II-a a stadionului Emil Alexandrescu.

Desigur, universul său se învârte iarăşi în jurul unei confruntări cu Steaua şi ne întrebăm dacă n-ar fi fost mai bine ca Popică să spună ce avea de spus sub teiul lui Eminescu. E locul unde, anul trecut, după un meci cu aceeaşi echipă, marele poet îi bătuse obrazul. A recunoscut chiar jovialul antrenor: "Stăteam şi meditam, când de-odată o voce mi-a şoptit: «Mobilizează-ţi jucătorii recitându-le poezii, nu îndemnându-i să vină la vestiare cu adversarii între dinţi şi plini de sânge»".

Un lucru e clar. Steaua îl inspiră pe Popa mai ceva decât frumuseţile dulcelui târg al Ieşilor laolaltă. Datoria noastră este să-i împrostătăm memoria. E drept că, pe stadioanele bucureştene, violenţa a depăşit orice închipuire. Dar "Tweety" nu e singurul care s-a cocoţat pe garduri, a învârtit o torţă deasupra capului şi a aruncat-o apoi pe teren. La Iaşi – Vaslui, n-are cum să nu ştie antrenorul lui Poli, au fost introduse în incinta stadionului mai multe torţe chiar decât cele care le-au scăpat vigilenţei jandarmilor la Steaua – Dinamo. Iar civilizaţii fani ai Timişoarei au procedat identic în Giuleşti, la semifinala de Cupă cu Steaua.

Rapid, Steaua şi Dinamo trag deja de pe urma comportamentului suporterilor lor, iar Timişoara probabil că-şi va primi şi ea pedeapsa. Atunci de ce n-ar fi normal ca şi combatantele din derby-ul Moldovei să fie sancţionate? Ale căror fani, apropo, s-au ciocnit bine, doar că au făcut-o pe la colţuri, nu în văzul lumii, iar lanţurile şi răngile au fost şi ele prezente. Aşadar, e western peste tot! Domnule Popa, să ne înţelegem! Oricât de recalcitranţi ar fi suporterii echipelor bucureştene, în Capitală nu e iadul pe pământ. Probabil că nici un fan al Stelei nu ştie şi nu este interesat să afle unde se va caza delegaţia Politehnicii în Bucureşti, cum nici nu s-ar fi pregătit de război în situaţia fericită în care meciul nu s-ar fi disputat cu porţile închise.

×
Subiecte în articol: sport