x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O victorie de Champions League

O victorie de Champions League

de Dragos Stoica    |    25 Mai 2009   •   00:00
O victorie de Champions League
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

Învingători ieri seară contra lui Dinamo la Urziceni, elevii lui Dan Petrescu ocupă aproape neverosimil primul loc în clasament.



Unirea Urziceni se apropie de furnizarea celei mai mari surprize din fotbalul românesc de după decembrie '89! Cu numai două runde înaintea încheierii actualei ediţii de campionat, formaţia construită în doi ani, practic de la zero de Dan Petrescu şi Mihai Stoica (foto, la finalul meciului) în inima Bărăganului, se află la numai 180 de minute de grupele Champions League.

Pentru prima dată în acest sezon, Dan Petrescu a schimbat sistemul de joc, dispunându-şi elevii într-un modul 4-3-3, cu rolul de a aglomera zona de mijloc şi de a-i lipsi astfel de baloane pe Marius Niculae şi Ionel Dănciulescu. Aici a stat şi cheia meciului: cu foarte puţine excepţii, ialomiţenii i-au ţinut pe "câini" undeva la 40 de metri de poarta lui Arlauskis, în timp ce turnul de control din avanposturi, Bilaşco, s-a bătut până la epuizare cu fundaşii centrali ai oaspeţilor. Singurul gol a venit în minutul 25, când Dacian Varga a marcat cu eleganţă din partea dreaptă, după o deschidere în adâncime a aceluiaşi Bilaşco. De partea cealaltă, Dinamo n-a părut să reacţioneze decât prin Marius Nicolae, care a trecut în trei rânduri pe lângă egalare. Simao a fost eliminat pentru faulturi repetate, dar bucureştenii pot invoca nevalidarea unui gol al lui "Săgeată" în ultimele minute, când "centralul" spaniol Fernandez a acordat fault în atac. "Am bătut Dinamo de două ori în acest sezon. Mai avem însă două meciuri grele, cu Timişoara şi Steaua. Nu cred că ne va ajuta cineva să luăm campionatul. Până acum, bănăţenii ne-au ajutat dându-le şase puncte lui Dinamo, iar cu noi îşi vor da viaţa, în timp ce Steaua n-a reuşit să treacă nici ea de echipa lui Rednic. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ", a declarat la final Dan Petrescu, tehnicianul Unirii. De partea cealaltă, Rednic a fost fair-play, dar a acuzat şi arbitrajul: "Am făcut o primă repriză foarte proastă şi cred că nu meritam să câştigăm acest meci. Din păcate, când am echilibrat şi am început să conducem jocul, arbitrul a făcut tot ce i-a stat în putinţă să păstreze rezultatul din primele 45 de minute".

×
Subiecte în articol: sport