x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oboseală fatală

Oboseală fatală

de Ionut Paduraru    |    02 Sep 2007   •   00:00
Oboseală fatală
Sursa foto: ERIC ESTRADE/

După ce in urmă cu trei luni a căştigat Liga Campionilor, AC Milan s-a impus vineri seară şi in Supercupa Europei. Echipa lui Carlo Ancelotti a invins cu 3-1 pe FC Sevilla, deţinătoarea Cupei UEFA.

AC MILAN - SEVILLA 3-1 - Meci trist, in memoria lui Puerta


După ce in urmă cu trei luni a căştigat Liga Campionilor, AC Milan s-a impus vineri seară şi in Supercupa Europei. Echipa lui Carlo Ancelotti a invins cu 3-1 pe FC Sevilla, deţinătoarea Cupei UEFA.


Sevilla dorea să căştige trofeul in memoria lui Antonio Puerta, fundaşul de numai 22 de ani, decedat săptămăna trecută, in urma unor probleme cardiace. Şi elevii lui Juande Ramos, deşi obosiţi după o săptămănă de coşmar, au avut un inceput de meci vijelios, deşi prima ocazie au avut-o milanezii, o bară a lui Kaka. Spaniolii au deschis insă scorul, prin Renato (’14), moment in care toţi jucătorii Sevillei s-au străns intr-o imbrăţişare, cu degetele ridicate spre cer, dedicănd golul lui Puerta. După reluare, italienii au arătat insă o cu totul altă faţă. Prima dată şi-a intrat in rol Inzaghi, care a egalat cu o lovitură de cap (’55), după o centrare a neobositului Gatusso. Milanezii au preluat conducerea după alte şapte minute prin Jankulovski. "Diavolul" a punctat decisiv prin Kaka in minutul 88.

OMAGIU. După ce UEFA a anunţat miercuri că "Supercupa va fi un tribut adus lui Puerta", jucătorii ambelor formaţii au purtat tricouri care aveau trecut pe spate, alături de numele lor, şi pe cel al fostului jucător al Sevillei. De asemenea, numele lui Puerta a fost trecut pe banderolele negre pe care jucătorii le-au purtat in acest meci. Antonio Puerta a decedat marţi, după ce timp de trei zile fusese in comă. Fundaşului de 22 de ani i se făcuse rău sămbăta trecută, in timpul meciului de campionat cu Getafe, suferind mai multe stopuri cardiace in drumul spre spital. Diagnosticul medicilor a fost displazie aritmogenă ventriculară dreapta, afecţiune a inimii ce este adesea cauza morţii subite a tinerilor şi a sportivilor.

RESTANŢĂ. Fostă adversară a Stelei in primăvară, in 16-imile Cupei UEFA, Sevilla ar putea ieşi din nou in calea Stelei şi in acest sezon, in grupele Ligii Campionilor. Pentru aceasta, andaluzii trebuie să se concentreze şi să treacă de AEK Atena, pe care in prima manşă i-au invins cu 2-0, pe teren propriu. Partida retur trebuia să aibă loc marţea trecută, la Atena, dar a fost amănată pentru măine. Meciul va incepe la ora 21:45 şi va fi transmis in direct de Sport.ro.

Â

ECHIPELE

AC Milan: Dida - Oddo, Nesta, Kaladze, Jakulovski - Gattuso (’73 Emerson), Pirlo, Ambrosini - Seedorf (’89 Brocchi), Kaka - Inzaghi (’89 Gilardino). Antrenor: Carlo Ancelotti

FC Sevilla: Palop - Alves, Escude (’83 Luis Fabiano), Dragutinovici, Duda (’74 Maresca) - Jesus Navas, Poulsen, Marti (’65 Kerjakov), Keita - Renato, Kanoute. Antrenor: Juande Ramos.

×
Subiecte în articol: sport