x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Olanda - Luxemburg 1-0: Portocala stoarsă

Olanda - Luxemburg 1-0: Portocala stoarsă

de Marius Mihalcea    |    19 Noi 2007   •   00:00
Olanda  -  Luxemburg 1-0: Portocala stoarsă
Sursa foto: MARCEL ANTONISSE/

La fel ca in meciul tur, vedetele lui Marco Van Basten n-au reuşit decăt o victorie la limită, dar ii vor insoţi pe tricolori la turneul final al Campionatului European.

La fel ca in meciul tur, vedetele lui Marco Van Basten n-au reuşit decăt o victorie la limită, dar ii vor insoţi pe tricolori la turneul final al Campionatului European.

Unicul gol al partidei disputate sămbătă seara pe "De Kuip", din Rotterdam, a fost inscris de Danny Koevermans, in minutul 43, atacantul lui Feyenoord fructificănd centrarea de pe partea stăngă a lui Wesley Snejder.

ASEDIU. Olandezii au dominat meciul de la un capăt la altul, dar au irosit o sumedenie de ocazii. Pe Joubert au incercat să-l invingă, rănd pe rănd, Bouma, Van Bronckhorst, Snejder, Van Nistelrooy, Van der Vaart şi Melchiot, insă şuturile lor ba au ocolit poarta, ba s-au oprit in blocajul luxemburghezilor, care au aglomerat căt au putut zona din faţa suprafeţei de pedeapsă. Elevii lui Marco Van Basten au rămas in ofensivă şi după golul inscris de Koevermans, insă partea secundă a scos in evidenţă un Joubert in zi de graţie, portarul luxemburghezilor intervenind salvator in cel puţin şapte situaţii critice. Inexistenţi timp de 89 de minute in faţa porţii apărate de Van der Sar, amatorii luxemburghezi le-au dat mari emoţii batavilor in finalul partidei, Remy fiind, in două rănduri, foarte aproape să restabilească egalitatea. Scorul stabilit in prima repriză nu s-a mai modificat insă, iar Olanda a obţinut şi matematic calificarea la Campionatul European de anul viitor. Chiar şi aşa, la final publicul prezent pe Stadionul "De Kuip", din Rotterdam, şi-a fluierat copios favoriţii, nemulţumiţi de faptul că multitudinea de vedete a lui Van Basten nu s-a impus la o diferenţă mai mare, in condiţiile in care a avut in faţă o echipă alcătuită, in totalitate, din nişte iluştri necunoscuţi. In ultimul joc al grupei, Olanda va juca la Minsk cu Belarus.

Albania - Belarus 2-4

După ce a ţinut in şah Bulgaria, scor 0-0, şi a scos-o din cursa pentru calificare la turneul final al CE 2008, Albania a clacat, neaşteptat, pe teren propriu, scor 2-4, in faţa reprezentativei Belarusului. Oaspeţii au inceput mai bine şi au deschis scorul prin Romascenko (’28), insă albanezii au revenit prin reuşitele lui Bogdani (’39) şi Kapllani (’43). Totuşi, cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, Kutuzov inscriind in prelungirile reprizei (’45+1). In partea a doua, acelaşi Kutuzov (’54) şi Romascenko (’63 - penalty) au inscris pentru un succes oarecum surprinzător al bieloruşilor.


Machiavelic

"Am făcut un meci destul de bun, insă am păcătuit la finalizare. Important este insă că am căştigat şi ne-am asigurat calificarea la turneul final al Campionatului European. Pănă atunci avem timp suficientsă remediem deficienţele din jocul nostru"

Marco Van Basten, selecţioner Olanda

×
Subiecte în articol: sport