x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Olanda – Rusia 1-3/ Simplu: Zbornaia!

Olanda – Rusia 1-3/ Simplu: Zbornaia!

22 Iun 2008   •   00:00
Olanda – Rusia 1-3/ Simplu: Zbornaia!

Olanda a fost învinsă de un olandez. Olandezii au părut neputincioşi în faţa unei echipe care nu ştie să se apere

Foarte multe calcule şi-au facut olandezii după euforia din grupe. Numai că aseară au dat peste o echipă pregătită de un conaţional de-al lor, Guus Hiddink, care a pregătit perfect me­ciul. Nu a mai fost “portocala” care a făcut furori pînă acum, dar în schimb a apărut Rusia, sau “Zbornaia”, aşa cum a fost cunoscută.

Olandezii au părut neputincioşi în faţa unei echipe care nu ştie să se apere. Şi dacă ataci, tot trebuie să marchezi pînă la urmă, iar ruşii au făcut-o prin Pav­lyu­chenko (’56) (foto). Olanda a revenit norocos, prin Van Nistelrooy (’86), însă dreptatea a venit în prelungiri. Torbinski (’112) şi Arshavin (’116) au dus Rusia în semifinale, în dauna unei echipe care a crezut că totul poate veni de la sine.

Olanda a fost învinsă de un olandez.

Guus Hiddink: :"Jucătorii trec printr-un proces de îmbunătăţire a jocului. Sunt tineri şi este uimitor că au învăţat atât de repede tacticile fotbalului internaţional. Sunt foarte uşor de antrenat, şi toţi au demonstrat că au calităţi. Aproape că nu am avut timp să ne pregătim din punct de vedere tactic, dar am fost mai buni decât adversarii în orice zonă a terenului. Am evoluat mai bine ca ei tehnic, tactic şi fizic".

Tehnicianul l-a lăudat în mod special pe Andrei Arşavin, marcator al unui gol şi declarat cel mai bun jucător al meciului. "El nici nu era apt complet de meci, dar s-a descurcat excelent. Ştie să dribleze fundaşii, aşa că ei nu pot decât să-l urmărească şi să nu-l atace. Natura i-a dat acest dar. Este frumos să lucrezi cu acest băiat, pentru că este născut învingător", a afirmat antrenorul despre Arşavin, care a fost suspendat primele două meciuri din grupă pentru că a fost eliminat într-un meci din preliminarii contra Andorrei.

"Un antrenor olandez a învins 11 talentaţi jucători olandezi. Sunt foarte fericit şi aşa este întreaga Rusie. A fost un meci greu, dar nu mă pot plânge. Ne aşteptam să fie agresivi, dar au obosit înaintea noastră. La final, cel mai bun olandez, antrenorul nostru, a câştigat", a declarat rusul Arşavin.

STATISTICA MECIULUI. Olanda a reuşit 28 de şuturi, dintre care 8 pe poartă, 15 spre poartă, iar alte 5 au fost blocate, în timp ce Rusia a şutat de 26 de ori, dintre care 11 pe poartă. Rusia a condus şi la capitolul cornerelor, cu 11 contra 4, dar a avut o posesie mai slabă, 47% faţă de 53%.






  • 0-1 Pavlyuchenko ’56


  • 1-1 Ruud van Nistelrooy ’86


  • 1-2 Torbinski ’112


  • 1-3 Arshavin ’116

×
Subiecte în articol: sport