x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Omagiu tatălui decedat

Omagiu tatălui decedat

de Ionut Paduraru    |    23 Feb 2008   •   00:00
Omagiu tatălui decedat


Contra a reuşit un gol şi două pase decisive în meciul cu AEK Atena, la doar câteva ore după ce primise vestea că părintele său, bolnav de cancer, a încetat din viaţă.

CUPA UEFA - Meci fantastic la puţin timp după ce a aflat că tatăl său a murit


Contra a reuşit un gol şi două pase decisive în meciul cu AEK Atena, la doar câteva ore după ce primise vestea că părintele său, bolnav de cancer, a încetat din viaţă.

 

Internaţionalul român a aflat despre moartea tatălui său, Vasile Contra, cu doar cinci ore înaintea partidei. Iniţial a vrut să ia primul avion spre ţară, dar apoi şi-a informat antrenorul că vrea să joace. “Mă aşteptam la asta, dar, oricum, a fost foarte dureros. Mi-au trecut multe lucruri prin cap: să mă duc acasă, să iau avionul... M-am gândit jumătate de oră şi am decis să fac un meci bun şi să i-l dedic lui. Este modul meu de a-i mulţumi”, a spus Contra. Partida a început cu un moment de reculegere, iar spectatorii spanioli au scandat în numeroase rânduri numele fundaşului român. “A fost emoţionant să-mi aud numele scandat din tribune, îmi venea să plâng. M-am simţit foarte îndrăgit de suporterii de la Getafe”. Iar răspunsul lui “Guriţă” a fost pe măsură: a înscris golul de 2-0 din penalty şi a fost coautor la celelalte două reuşite ale lui Getafe, care s-a calificat în optimile competiţiei. Motiv pentru presa spaniolă să-l desemneze omul meciului. “Nu există destule cuvinte pentru a descrie meciul făcut de Cosmin Contra în ziua în care a aflat de moartea tatălui său”, a scris AS, în timp ce titlul cronicii din El Mundo Deportivo a fost: “În optimi în numele tatălui”. Înmormântarea lui Vasile Contra va avea loc astăzi.

 

ROMÂNI. Aşa cum era de aşteptat, Spartak Moscova, fără Florin Şoavă, a fost eliminată din competiţie, deşi a învins în retur cu 2-0 pe Marseille. În schimb, Benfica Lisabona, cu Sepsi pe teren în ultimele 20 de minute, s-a calificat după 2-2 cu FC Nürnberg şi va juca în optimi cu Getafe. În faza următoare merge şi Fiorentina, după 2-1 cu Rosenborg, meci în care Adrian Mutu a fost integralist.

 

16-imi

Hamburg – FC Zürich 0-0 (în tur  3-1)

Leverkusen – Galatasaray 5-1 (0-0)

Spartak M. – Marseille 2-0 (0-3)

Panathinaikos – Glasgow 1-1 (0-0)

Bayern – Aberdeen 5-1 (2-2)

Villarreal – Zenit 2-1 (0-1)

Getafe – AEK Atena 3-0 (1-1)

Helsingborg – PSV 1-2 (0-2)

Bordeaux – Anderlecht 1-1 (1-2)

Fiorentina – Rosenborg 2-1 (1-0)

Tottenham – Slavia Praga 1-1 (2-1)

Atletico Madrid – Bolton 0-0 (0-1)

Everton – Brann Bergen 6-1 (2-0)

FC Basel – Sporting L. 0-3 (0-2)

FC Nürnberg – Benfica 2-2 (0-1)

Braga – Werder Bremen 0-1 (0-3)

Optimi – Program

Anderlecht – Bayern München

 

 

Glasgow Rangers – Werder Bremen

Bolton – Sporting Lisabona

Bayer Leverkusen – Hamburg

Getafe – Benfica Lisabona

Fiorentina – Everton

Tottenham – PSV Eindhoven

Marseille – Zenit Sankt Petersburg

 

Meciurile se vor desfăşura la

4 martie (tur) şi 12/13 martie (retur).

×
Subiecte în articol: sport