x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pakistan / Jucători de crichet răniţi, poliţişti şi civili ucişi în Lahore

Pakistan / Jucători de crichet răniţi, poliţişti şi civili ucişi în Lahore

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Mar 2009   •   00:00
Pakistan / Jucători de crichet răniţi,  poliţişti şi civili ucişi în Lahore

Şase poliţişti au fost ucişi în această dimineaţă într-un atac purtat de bărbaţi înarmaţi mascaţi în oraşul Lahore din estul Pakistanului. În acelaşi atentat au fost răniţi mai mulţi jucători ai echipei naţionale de crichet din Sri Lanka, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.



"Şase poliţişti care apărau echipa şi-au sacrificat viaţa. Au fost 12 bărbaţi înarmaţi mascaţi. Se pare că este vorba despre terorişti bine antrenaţi. Au sosit pe ricşe. Erau înarmaţi cu rachete, grenade şi kalaşnikov. În schimbul de focuri au murit şi doi civili", a declarat şeful poliţiei locale, Habib-ur Rehman. Cinci sau şase jucători ai echipei de crichet din Sri Lanka au fost răniţi în atac, care s-a produs în momentul în care autocarul lor sosea la stadionul Gaddafi din Lahore pentru un meci-test împotriva echipei naţionale a Pakistanului, a indicat managerul echipei, Brenden Kurrupu. La Colomobo, ministrul sporturilor din Sri Lanka, Gamini Lokuge, a declarat că şase jucători ai echipei naţionale au fost răniţi.

Ministrul Sporturilor din Sri Lanka, Gamini Lokuge, a declarat la Colombo că şase jucători de crichet au fost răniţi în atac, doi dintre ei fiind spitalizaţi. Focurile de armă au fost trase în apropierea stadionului Gaddafi din Lahore, unde echipa Sri Lanka urma să dispute un al doilea meci test împotriva Pakistanului. După atac, forţele de securitate pakistaneze au anunţat că au dezamorsat două maşini-capcană în Lahore.

×
Subiecte în articol: sport