x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Patru asigurate: Germania, Grecia, Cehia şi Romănia

Patru asigurate: Germania, Grecia, Cehia şi Romănia

de Marius Mihalcea    |    19 Oct 2007   •   00:00
Patru asigurate: Germania, Grecia, Cehia şi Romănia
Sursa foto: ALI OZLUER/

După Germania, calificată matematic pentru Euro 2008 incă de sămbăta trecută, cănd "panzerele" au remizat, 0-0, pe terenul Irlandei, miercuri, alte trei echipe naţionale au intrat in posesia vizei de Austria şi Elveţia.

După Germania, calificată matematic pentru Euro 2008 incă de sămbăta trecută, cănd "panzerele" au remizat, 0-0, pe terenul Irlandei, miercuri, alte trei echipe naţionale au intrat in posesia vizei de Austria şi Elveţia. Acestea sunt campioana europeană en-titre, Grecia, vechea noastră cunoştinţă din preliminariile pentru CM 2006, Cehia, şi Romănia, care revine astfel in elită după o pauză de opt ani.

Spre deosebire insă de cehi şi de eleni, care au obţinut calificarea strict pe barba lor, tricolorilor lui Victor Piţurcă li s-au risipit definitiv emoţiile abia după ce arbitrul austriac Fritz Stuchlik a pus capăt meciului Albania - Bulgaria. Chiar dacă a depins de rezultatul partidei de la Tirana, Romănia are insă meritul de a fi singura "naţională" dintre cele patru deja calificate care nu a cunoscut infrăngerea in aceste preliminarii, după ce Germania, invincibilă pănă miercuri, s-a inclinat pe teren propriu, 0-3, in faţa Cehiei. Alături de Germania, Grecia, Cehia şi Romănia, la turneul final vor mai fi prezente in mod cert "naţionalele" Elveţiei şi Austriei, din postura de ţări organizatoare. Celelalte zece echipe calificate se vor decide in urma etapelor care au mai rămas de disputat, la 17 şi la 21 noiembrie.

Cap sau pajură

Italia, campioană mondială en-titre, Franţa, vicecampioană mondială, Turcia, locul 3 la Mondialul din 2002, şi Anglia sunt in pericol de a rata prezenţa la turneul final. Ca să ajungă la Euro, "macaronarii" sunt obligaţi să invingă Scoţia in deplasare, "cocoşii" n-au voie să dea greş in Ucraina, turcii sunt nevoiţi să se impună la Olso, in faţa Norvegiei, iar englezii trebuie să depăşească Croaţia pe "Wembley".

×
Subiecte în articol: sport