x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pelerinaj la o legendă

Pelerinaj la o legendă

de Elly Cristea    |    28 Oct 2007   •   00:00
Pelerinaj la o legendă

Incepănd de ieri, sicriul cu trupul neinsufleţit al lui Nicolae Dobrin a fost mutat la stadionul care ii poartă numele. Timp de două zile şi două nopţi oamenii ii pot aduce un ultim omagiu Găscanului.

TRAGEDIE - Gicu Dobrin, aplaudat din nou la Tribuna Oficială


Incepănd de ieri, sicriul cu trupul neinsufleţit al lui Nicolae Dobrin a fost mutat la stadionul care ii poartă numele. Timp de două zile şi două nopţi oamenii ii pot aduce un ultim omagiu Găscanului.

Â

"Şi Zeii sunt muritori" scrie pe un baner imens aflat pe grilajul de la intrarea in Cimitirul militar "Sf. Gheorghe" din Piteşti. In prima noapte de priveghi, suporterii alb-violeţi au decorat intrarea de lăngă Capelă cu steaguri, fulare şi mesaje de iubire către idolul lor, Nicolae Dobrin. Sicriul in care işi va găsi liniştea veşnică Găscanul a fost păzit toată noaptea de căţiva militari din Garda de Onoare. Gica Dobrin nu şi-a părăsit nici o clipă soţul. A plăns sfăşietor şi cu greu a fost induplecată de prieteni sau rude să mai iasă la aer. Doamna Gica pare că se prăbuşeşte in orice moment, este atăt de palidă şi de copleşită de durere incăt este supravegheată permanent.

Â

OMAGIU. Tot vineri noaptea, in jurul orei 3:00, galeria Stelei, aflată in drum spre Cluj, a oprit la cimitir să aprindă lumănări la căpătăiul lui Dobrin. Pănă spre dimineaţă s-au adunat zeci de coroane de flori cu mesaje de adio pentru Maestru. Ieri, la ora 10:00, s-a respectat intocmai programul ceremonial, iar sicriul cu trupul neinsufleţit al lui Gicu Dobrin a fost luat de la Capelă şi dus in tribuna oficială a stadionului care ii poartă numele. Coşciugul a fost purtat pe umeri de soldaţi şi cortegiul indoliat s-a indreptat incet spre stadion. Oficialităţile din Argeş au amenajat din timp intrarea in stadion. Deasupra a fost agăţată o pănză imensă cu fotografia lui Dobrin, iar dedesubt mai multe fotografii care surprind ipostaze cu Găscanul pe vremea cănd ridica stadioanele in picioare. La intrarea in stadion, juniorii unei echipe de fotbal din Piteşti au format un culoar şi au plăns emoţionaţi in momentul in care sicriul a trecut pe lăngă ei. Catafalcul lui Dobrin a fost aşezat la tribuna oficială şi un preot a ţinut o mică slujbă. In sicriu, lăngă picioarele marelui fotbalist, cineva aşezase o minge. Oficialii clubului au decis să inchidă două uşi de acces şi să lase o singură intrare liberă, special pentru a nu crea ambuscade. Oamenii s-au aşezat cuminţi la rănd, ţinănd in măini flori şi lumănări. Printre ei şi căţiva copii, nu mai mari de 10-11 ani, imbrăcaţi in treninguri alb-violete. In hol a fost amenjat un alt altar inchinat Găscanului. Sub o poză imensă a fost aşezată o icoană şi o candelă care va sta permanent aprinsă.

Â

TRISTEŢE. In jurul prănzului, la stadion au sosit impreună Sorin Cirţu, fost antrenor al echipei FC Argeş, şi Viorel Ilinca, fost preşedinte al clubului. Primul a fost la un pas să leşine in momentul in care şi-a văzut prietenul incremenit in coşciug. A plăns sfăşietor. A urmat Ilinca, omul poreclit Sfinxul, pentru că nu răde şi nu plănge niciodată. Se zvoneşte că la inmormăntarea Găscanului vor veni Dică, Mutu şi chiar preşedintele Băsescu.

×
Subiecte în articol: sport dobrin