x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Pinalti”, la butoane

“Pinalti”, la butoane

de Dragos Stoica    |    11 Mai 2008   •   00:00
“Pinalti”, la butoane

După ce anul trecut au ajuns în primul eşalon în locul Deltei Tulcea, nemţenii speră acum să se salveze de la retrogradare graţie influenţei lui Gheorghe Ştefan, care presează să fie retrogradate la masa verde Gloria Buzău, “Poli” Iaşi şi Oţelul, dar şi Universitatea Craiova!

LIGA 1 - Se trag sforile pentru salvarea Ceahlăului

După ce anul trecut au ajuns în primul eşalon în locul Deltei Tulcea, nemţenii speră acum să se salveze de la retrogradare graţie influenţei lui Gheorghe Ştefan, care presează să fie retrogradate la masa verde Gloria Buzău, “Poli” Iaşi şi Oţelul, dar şi Universitatea Craiova!

Lovitură de teatru în lupta pentru supravieţuirea în Liga 1! Retrogradată pe bune la finalul ediţiei de campionat, Ceahlăul visează cu ochii deschişi să evolueze pe prima scenă şi în ediţia viitoare de campionat. Pentru realizarea acestui lucru, primarul-patron Gheorghe Ştefan face presiuni să fie trimisă în eşalonul secund cel puţin o echipă dintre Gloria Buzău, Oţelul, “Poli” Iaşi şi Universitatea Craiova!

FĂRĂ LICENŢĂ. În cazul primelor trei se pare că lucrurile sînt în favoarea Ceahlăului, cu toate că formaţiile respective şi-au obţinut clasările pe teren, şi nu în şedinţele de la sediul FRF, cum a fost cazul în promovarea cu cîntec de anul trecut a nemţenilor, în dauna Deltei Tulcea. Concret, “Poli” Iaşi, Gloria Buzău şi Oţelul nu au respectat termenul de 31 martie pentru depunerea garanţiilor pentru bugetul pe care urmează să-l aibă în campionatul viitor. Buzoienii au o situaţie chiar mai complicată, deoarece sînt în litigiu financiar cu fostul antrenor Viorel Ion, care reclamă neplata unei restanţe de peste 4.000 de euro din luna decembrie. Neoficial, se pare că Gheorghe Ştefan se află în spatele fostului antrenor-jucător, motivîndu-l pe acesta să ceară acum achitarea întregului său contract scadent în 2010, care s-ar ridica la 200.000 euro. În cazul în care Gloria n-ar plăti aceşti bani, “Pinalti” este dispus să-i dea el o sumă importantă lui “Vioară”, cu condiţia ca acesta să nu renunţe la conflictul cu buzoienii, şi echipa din Crîng să fie astfel retrogradată la masa verde!

SCANDALOS. Poate însă cea mai jenantă manevră în care speră Ştefan este retrogradarea Universităţii Craiova, adică tocmai echipa care a consfinţit miercuri pe gazon retrimiterea la matineu a unei formaţii lipsite de demnitate, care şi-a făcut un obicei din supravieţuirea prin orice mijloace. Profitînd de inconştienţa sau nepriceperea lui Adrian Mititelu, care s-a deplasat la vestiarele oltenilor în pauza meciului susţinut în ultima etapă de Universitatea, pe teren propriu contra moldovenilor, deşi era suspendat, Ceahlăul solicită acum depunctarea Craiovei cu cel puţin 7 puncte. În această situaţie, “alb-albaştrii” ar ajunge la matineu, iar formaţia salvată de la retrogradare ar fi prima clasată sub linie, adică, aţi ghicit, nimeni alta decît Ceahlăul! În apărarea sa, Mititelu a argumentat că nu a ştiut de suspendare: “Decizia am primit-o după meci şi nu este definititivă şi irevocabilă. Am stat un minut în uşa vestiarului, dar nu am intrat acolo. Le-am spus băieţilor să o ţină tot aşa, că eu nu mă dau la o parte. Doream să terminăm pe locul nouă, deoarece diferenţa de la drepturile tv e de aproape 300.000 de euro”.

×
Subiecte în articol: sport