x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piţurcă, ieşire în decor

Piţurcă, ieşire în decor

de Ionut Paduraru    |    17 Sep 2008   •   00:00
Piţurcă, ieşire în decor

Invitat la emisiunea “Naşul” de la B1 TV, selecţionerul Victor Piţurcă i-a atacat dur pe Cornel Dinu, pe Mihai Stoica şi pe Dumitru Dragomir.
Primul care a intrat sub tirul verbal al lui Piţurcă a fost preşedintele LPF.



Invitat la emisiunea “Naşul” de la B1 TV, selecţionerul Victor Piţurcă i-a atacat dur pe Cornel Dinu, pe Mihai Stoica şi pe Dumitru Dragomir.
Primul care a intrat sub tirul verbal al lui Piţurcă a fost preşedintele LPF. “În ultima vreme, mi-a făcut numai rău. Nu vreau să vorbesc mai mult, pentru că m-a ajutat cînd am fost demis. El şi Vali Alexandru au votat pentru menţinerea mea. Sînt sigur însă că acum nu ar mai face la fel pentru nimic în lume! Are mare oftică pe mine, pentru că nu am ieşit în presă să-l apăr în războiul cu Lupescu! Nu puteam să mă bag în această luptă, pentru că, normal, Lupescu e şeful meu pe linie de reprezentativă! Pentru ce a spus Dragomir că a fost la echipa naţională, cu nu ştiu ce gagici, aş putea şi eu să-i cer lui demisia, aşa cum o face el cu federaţia”, a spus selecţionerul Victor Piţurcă.


Îi prevesteşte demiterea

Intrat în direct, prin telefon, Dumitru Dragomir a spus că selecţionerul şi-a ales greşit tabăra şi va fi debarcat de Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu la primul eşec. “Piţurcă nu ar fi fost astăzi cine este dacă nu îl ajutam eu. Ţin minte că m-am dus după el la Tîrgu-Jiu şi l-am adus la Rîmnicu-Vîlcea în pantaloni scurţi. Apoi, s-a transferat la Scorniceşti şi pe urmă la Steaua, tot după intervenţia mea.
De aceea mă aşteptam la recunoştinţă.
Eu l-am susţinut tot timpul pe Piţurcă, chiar dacă nu am fost prieten cu el niciodată! La primul eşec, Piţurcă va fi dat afară de Mircea Sandu
şi de Ionuţ Lupescu, din cauza rezultatelor”, a spus Dragomir, care şi-a menţinut acuzaţiile privind orgiile din cantonamentele naţionalei: “Mă cert cu nevastă-mea, nu mai vreau să discut. La fotbalişti nu a ajuns nici o fată, dar sînt martori care pot confirma că au fost fete în hotel la lupii tineri”.
“Dinu nu înseamnă nimic ca antrenor” Cornel Dinu a fost următorul vizat de selecţioner. “Dacă îl vedeţi cum vorbeşte de echipa naţională, cum arată la tablă, sînt scheme din 1900! A fost un mare fotbalist, dar ca antrenor nu a însemnat nimic. I-a pupat mînă lui Giovanni Becali pentru 1.000 de euro, am fost martor. Vă vine să credeţi că acest om mă judecă pe mine?”, a spus Piţurcă. “Ăsta îi e nivelul. Eu am făcut nişte observaţii pur fotbalistice. Toate echipele stau pe culmi şi mai şi cad, iar el cu echipa lui tehnică trebuia să evalueze valoarea reală a adversarelor. Pentru asta nu are scuze. A arătat limite grave”, a replicat Dinu la GSP TV.


“De ce să nu trişez?”

Selecţionerul s-a referit apoi şi la scandalul lansat înaintea meciului cu Insulele Feroe, recunoscînd că nu ar ezita să trişeze la jocurile de noroc dacă ar avea această oportunitate. “Eu sînt jucător de cazinou. Mie îmi place să joc poker. Din două în două luni mă duc să joc la ruletă. Eu dacă pot să trişez la cazinou, de ce să nu trişez? Dacă pot să trişez, îţi dai seama că trişez. Gigi Becali le-a spart geamurile. Se ducea cu 20 de bodyguarzi. Dacă aceia de la cazinou au văzut că trişez, de ce nu mi-au zis atunci?”, a spus Piţurcă. După meciul cu Lituania, presa a dezvăluit, cu imagini concrete, că acum şase ani, pe cînd era antrenor la Steaua, Piţurcă a fost prins trişînd într-un cazinou. De aceea, selecţionerul a fost interzis în sălile de noroc.


La Euro, jucătorii erau la pămînt

Victor Piţurcă a vorbit apoi şi despre prestaţia naţionalei la CE, spunînd că toate meciurile au fost pregătite exemplar din punct de vedere tactic, dar că jucătorii nu erau în formă. “Noi am prins momentul cînd toţi jucătorii erau la pămînt. Am pregătit meciurile de la EURO formidabil din toate punctele de vedere. Dar dacă echipa naţională nu a mai participat de opt ani la un turneu final, ce pretenţii să avem? Dacă nu a cîştigat nici un turneu final, ce pretenţii să avem? Am deplasat un lot lipsit de experienţă. Majoritatea jucătorilor nu şi-a revenit nici acum după turneul din Austria şi Elveţia. În meciul cu Olanda am cedat fizic în cea de a doua repriză”, a spus selecţionerul.
Piţurcă respinge ideea unui selecţioner străin la cîrma primei reprezentative a României şi are o viziune apocaliptică despre o eventuală demitere a sa. “Cînd voi pleca eu, dacă se mai califică echipa naţională şapte, opt ani, să nu-mi spuneţi mie Piţurcă! Să fim serioşi cu poveştile astea cu antrenori străini. Îţi trebuie să ai şi materie primă la dispoziţie, că altfel nu sînt ei aşa nişte zmei! Să vedem noi, dacă aduceam un antrenor străin acum patru ani, unde eram?”, a opinat tehnicianul.


Ameninţări la adresa lui MM Stoica

În ţinta lui Piţurcă a intrat şi Mihai Stoica (foto). “La Oţelul era secretara lui Marius Stan, la Steaua nu a fost nimic. E un intrus în fotbal şi a dat dovadă de perversitate ca să ajungă aici! Să vă spun eu ce părere avea Gigi despre el cît era la Steaua. Mi-a povestit că la un moment dat a vrut să îl dezbrace pentru că el credea că e travestit. O singură dată dacă îmi mai rosteşte numele, o să vorbesc şi eu despre el de o să-l fac să nu mai iasă din casă şase luni”. “Faptul că aş fi travestit e o elucubraţie expectorată de un individ care ştie că va fi dat afară pentru că nu are puterea să-şi dea demisia. E o nulitate patentată. Sînt dispus oricînd să stau faţă în faţă cu el, dar el sigur nu va accepta”, a răspuns managerul general al Unirii Urziceni.

×
Subiecte în articol: sport piţurcă