x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piţurcă, precum infractorii

Piţurcă, precum infractorii

de Ionut Paduraru    |    18 Oct 2008   •   00:00
Piţurcă, precum infractorii

Reţinut chiar la uşa avionului care îl aducea de la Viena, unde urmărise partida dintre Austria şi Serbia, selecţionerul Victor Piţurcă spune că acţiunea DNA îl face să nu se mai simtă în siguranţă în România.



Reţinut chiar la uşa avionului care îl aducea de la Viena, unde urmărise partida dintre Austria şi Serbia, selecţionerul Victor Piţurcă spune că acţiunea DNA îl face să nu se mai simtă în siguranţă în România.

Piţurcă a fost ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni în baza unui mandat de aducere, pentru a i se prezenta acuzaţiile din dosarul Valiza. "Am avut marea surpriză să mă trezesc cu doi domni îmbrăcaţi în civil, amabili, care mi-au citit un act de aducere. Nu au vrut să semnez actul. Au vrut să îi urmez şi le-am spus că nu îi voi urma. Am trecut de vamă, unde mi s-a oprit paşaportul. Eu am vrut să ies afară, dar ieşea mare tam-tam şi erau toate televiziunile acolo. Nu mai am sentimentul de siguranţă în ţara asta. Mi-au spus că mi-au trimis acasă înştiinţarea, însă a fost trimisă pe adresa veche", a spus Piţurcă la Antena 3.
În sediul DNA, procurorii l-au anunţat pe selecţioner că este pus în mod oficial sub acuzare în cazul Valiza, fiind învinuit de favorizarea infractorului, mai precis a lui Gigi Becali. În luna mai, finanţatorul Stelei a anunţat că are un act de vânzare-cumpărare a unui teren din Cluj, datat cu 20 de zile înaintea meciului Universitatea Cluj – CFR Cluj. Victor Piţurcă se afla printre martorii care au semnat la întocmirea precontractului, suma tranzacţiei fiind de 1,7 milioane de euro. Exact suma pe care o aveau la ei Teia Sponte şi alţi apropiaţi ai lui Gigi Becali când au fost reţinuţi de procurorii DNA la 7 mai, în ziua disputării ultimei etape din campionatul trecut. "Acela era un precontract de vânzare-cumpărarare a unui teren. Sunt acuzat de favorizarea infractorului. Adică de favorizarea lui Gigi Becali. De ce aş fi vinovat? Am omorât pe cineva? Am furat miliarde?", a declarat Piţurcă.

LUCESCU: "E RUŞINOS"
În apărarea lui Piţurcă a sărit şi Mircea Lucescu, antrenorul lui Şahtior Doneţk. "Este ruşinos că antrenorul echipei naţionale a ajuns într-o astfel de situaţie. Şi tot ce se întâmplă cu un astfel de om este judecat pe întregul mapamond. Fotbalul acum interesează pe absolut toată lumea. Dacă el este vinovat, să se găsească o soluţie şi să se discute cu el în particular, nu la vedere. Pentru că orice acţiune care se face împotriva antrenorului echipei naţionale se răsfrânge asupra prestigiului naţional. Ce i se întâmplă lui Piţurcă are legătură cu campania electorală. Existau atâtea modalităţi să se ia legătura cu Piţurcă. Nu pe aeroport, nu în văzul lumii. Nu a făcut lucruri grave, ca să poată fi tratat în aşa fel, are şi el orgoliul lui. Peste tot pe unde am fost nu există aşa ceva. Numai la noi, numai noi ne punem poalele în cap", a spus Lucescu.


Imagine

Şi Mircea Sandu, preşedintele FRF, consideră că selecţionerul putea fi adus la sediul DNA prin alte metode. "Putea fi aşteptat acasă, că doar nu fugea din ţară, dar, mă rog, oamenii şi-au făcut treaba, i-au adus la cunoştinţă învinuirile, el îşi va face apărarea şi la revedere! Nu afectează imaginii echipei naţionale această situaţie, nu a dat în cap, nu a furat, de ce să dăuneze?", a spus Sandu.


"Nu mă sperie Serbia"

Revenind la fotbal, Victor Piţurcă a declarat că nu se teme de reprezentativa Serbiei, următoarea adversară a României din preliminarii, care s-a impus miercuri cu 3-1 în Austria. "De speriat nu mă sperie Serbia, nu putem spune că a jucat excepţional cu Austria. A avut un început foarte bun şi a încheiat jocul, apoi a dat şi semne de slăbiciune. Dacă Austria reuşea să înscrie un gol până la pauză, Serbia avea meci greu. Bine, e o diferenţă de valoare între Serbia şi Austria. Nu cred că Lituania va intra în cursa calificării. Pentru calificare se va duce lupta între Franţa, Serbia şi România", a spus Piţurcă la GSP TV.

×
Subiecte în articol: sport piţurcă